Bakan Eroğlu: Şuhut Vakıfbank Şubesinin Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Şuhut Vakıfbank Şubesinin Açılışını Yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, katıldığı Vakıfbank’ın Afyonkarahisar’daki 9’uncu şubesinin açılış töreninde, AK Parti hükümetleriyle birlikte devlet bankalarının zarar etmekten kurtulduğunu vurgulayarak, “Halk, Ziraat ve Vakıflar Bankası geçmişte tamamen zarar ediyordu.

08.01.2016 17:09

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, katıldığı Vakıfbank'ın Afyonkarahisar'daki 9'uncu şubesinin açılış töreninde, AK Parti hükümetleriyle birlikte devlet bankalarının zarar etmekten kurtulduğunu vurgulayarak, "Halk, Ziraat ve Vakıflar Bankası geçmişte tamamen zarar ediyordu. O zarar görev zararı diye yazılıyordu. Devlet bankalarını zarar etmekten kurtardık" dedi.

Memleketi Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulanan Bakan Eroğlu, ilk olarak yapımı tamamlanan Adalet Sarayını ziyaret eden Bakan Veysel Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Savaş Aslan'ı makamında ziyaret etti. Başsavcı Aslan'nın kızı Zehra'yı seven Beken Eroğlu, adliyeyi gezerek, adliyenin çevre düzenlemesinin de yapılmasının talimatını verdi. Daha sonra Şuhut İlim ve Kültür Merkezi inşaatında da incelemelerinde bulundu. İnşaatla ilgili önerilerde bulunan Eroğlu, planı inceleyerek yapılmasını istediği düzenlemeleri anlattı. Merkezin yurt bölümünde bazalı yataklar olmasını isteyen Eroğlu, merkezi yapan hayırseverlere alınacak baza, yatak ve dolapların en kaliteli olanlardan satın alınmasını da istedi.

Şuhut İlçesinde Vakıfbank'ın Afyonkarahisar'daki 9'uncu şubesinin açılışını gerçekleştiren Bakan Veysel Eroğlu, yaptığı şakalarla herkesi güldürdü. Şuhut Belediyesi'nin kendi adını verdiği iş merkezindeki banka şubesine kira vermeye gelenlerin kiralarının belediyenin hesabına yatması gerektiğini vurguladı.

Açılışta konuşan Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, Türkiye'nin seçim nedeniyle belirsizliklerin yaşandığı bir yılı geride bıraktığını söyledi. 2016'da bankacılık sektörüne büyük görev düştüğünü söyleyen Aydoğan, "2016 yılının bu ilk günlerinde geleceğe umutla bakıyoruz. Bu umutların gerçeğe dönüşmesi için küçük mevduat sahiplerinden büyük yatırımcılara kadar tüm kesimlerin finansal ihtiyaçlarının en etkin şekilde karşılanması büyük önem taşıyor. Bankacılık sektörünün üzerine düşen kritik görev ve sorumlulukların bilincindeyiz" dedi.

"BİZDEN ÖNCE DEVLET BANKALARI ZARAR EDİYORDU"

Bankaların kredi oranlarının büyük oranda düştüğüne değinen Bakan Veysel Eroğlu ise, Türk bankacılığının çok geliştiğini söyledi. Geçmişte bankaların yüzde 48'le esnafa kredi verdiğini hatırlatan Bakan Veysel Eroğlu, devlet bankalarının da zarar ettiğini ifade etti. Ak Parti hükümetleriyle birlikte devlet bankalarının zarar etmekten kurtulduğunu vurgulayan Eroğlu, "Halk, Ziraat ve Vakıflar Bankası geçmişte tamamen zarar ediyordu. O zarar görev zararı diye yazılıyordu. Devlet bankalarını zarar etmekten kurtardık. Şimdi faizler çok aşağı çekildi. şu anda esnafa yüzde 5-6 gibi faizle kredi veriyor. Hatta gençlere sıfır faizle kredi verme işlemleri başladı. 100 Bin TL'ye kadar da faizsiz kredi verilecek. Bu Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en açık göstergesi" dedi.

"HÜKÜMETİMİZ FAİZ LOBİSİNİN HORTUMLARINI KESTİ"

AK Parti hükümetleri öncesi toplanan vergilerin yüzde 86'sının faize gittiğini kaydeden Eroğlu şu ifadeleri kullandı,

"Faiz lobisi tarafından bunlar tüketiliyordu. Çünkü al gülüm ver gülüm vardı. Allah'a şükür hükümetimiz gelir gelmez ilk defa bu faiz lobisinin hortumlarını kesti. Bu kadar yatırım bu sayede yapılıyor. Barajların, göletlerin, tesislerin paralarının nereden geldiğini insanlar soruyor. Eskiden her yıl faiz lobisine giden 60 Milyar TL şimdi vatandaşa hizmet olarak akmaya başladı."

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, banka şubesinin açılışını gerçekleştirerek, açılış pastasını kestiler. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Şuhut Vakıfbank Şubesinin Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement