Bakan İslam, Bingöl'deki Kadın Belediye Meclis Üyesinin İstifasını Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Bakan İslam, Bingöl'deki Kadın Belediye Meclis Üyesinin İstifasını Değerlendirdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bingöl’de belediye başkanının sözleri nedeniyle istifa eden kadın Belediye Meclis üyesine ilişkin, “Arkadaşımızın böyle bir beyanı var. Eğer gerçekten böyle bir konuşma yapıldıysa çok yadırgayıcı” dedi.

08.04.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bingöl'de belediye başkanının sözleri nedeniyle istifa eden kadın Belediye Meclis üyesine ilişkin, "Arkadaşımızın böyle bir beyanı var. Eğer gerçekten böyle bir konuşma yapıldıysa çok yadırgayıcı" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, "İş Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Temsili" konulu uluslararası çalışma toplantısına katıldı. Swissotel'de gerçekleşen toplantıda Bakan İslam, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin dün Bingöl'de AK Parti'den 1'inci sıradan Belediye Meclis üyeliğine seçilen Nurten Ertuğrul'un AK Partili Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin sözlerinin ardından istifa etmesinin sorulması üzerine İslam, "Arkadaşımızın böyle bir beyanı var. Eğer gerçekten böyle bir konuşma yapıldıysa çok yadırgayıcı. Bizim Hükümet ve AK Parti olarak prensiplerimizin tamamen dışında olan bir durum ama gazete haberleri üzerinden daha fazla açıklama yapmayalım. Öğrenmeye çalışalım. Araştırıp meselenin ne olduğunu öğreneceğiz" dedi.

Kars'ta 9 yaşında ölü bulunan Mert ile ilgili bir soru üzerine ise İslam, "Çok taze bir olay biliyorsunuz. Çok hazin, çok üzücü. Derinden yaralayan bir olay. Ailesine başsağlığı diliyoruz. Kolluk kuvvetleri ve adli soruşturma olayı ortaya çıkaracak. Aile ile ilgili yapılacak bir şey varsa, o da bizim yükümlülüğümüz olacak" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan İslam, Bingöl'deki Kadın Belediye Meclis Üyesinin İstifasını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement