Bakan İslam: Yasaları Çıkartırız Ancak Yasaları Makineler Uygulamaz - Son Dakika
Güncel

Bakan İslam: Yasaları Çıkartırız Ancak Yasaları Makineler Uygulamaz

Bakan İslam: Yasaları Çıkartırız Ancak Yasaları Makineler Uygulamaz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Yalova'da 2 gün önce eski eşi tarafından yol ortasında bıçaklanarak öldürülen Seda Camgöz'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

08.05.2015 14:08

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Yalova'da 2 gün önce eski eşi tarafından yol ortasında bıçaklanarak öldürülen Seda Camgöz'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için tüm yasal mevzuatın yapıldığını vurgulayan Bakan İslam, "Ancak uygulamada görüyoruz ki bir takım sorunlarımız var. Bütün hukukçularımızı, kolluk kuvvetlerimizi, sağlıkla ilgili teşkilatlarımızı, konunun bütün taraflarını görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum. Yasaları çıkartırız ancak yasaları makineler uygulamaz. Yasaları insanlar uygular" dedi.

Bakan Ayşenur İslam, Yalova gezisine Seda Camgöz'ün ailesine taziye ziyareti ile başladı. Seda Camgöz'ün babası Hüseyin Camgöz ile ve aile yakınları ile görüşen Bakan İslam, aileye başsağlığı diledi. Beraberinde AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun'la aileye taziyeye gelen Bakan İslam, Seda Camgöz'ün teyzesine sarılarak teselli etti. Baba Camgöz ile de görüşen Bakan, buradan çıkarak Yalova Valiliği'ne geldi.

Yalova Valiliği bahçesinde çiçeklerle karşılanan Bakan İslam, kurum müdürleriyle de tokalaştı. Bakan İslam, Valilik Makamı'na geçerek anı defterini imzaladı.

Eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Seda Camgöz ile ilgili konuşan Bakan İslam, "Yavrumuza Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Bizim mekanizmalarımız; şiddet meydana geldikten sonra aileyi korumak, aileyi gözetmek, aileyi ayakta tutmak üzere konuşlanmış mekanizmalardır. Böyle bir sorun yok. Aile ile görüştüm. Çözümü inşallah üreteceğiz. Son derece sağduyulu son derece güzel bir aile. Çocuğuna son derece iyi sahip çıkmış, torunlarına sahip çıkmış bir ailedir. Bundan sonrasını onlar da çok güzel onaracaklar inşallah ama Seda geri gelmeyecek" dedi.

Seda Camgöz'ün iki çocuğunun durumuyla ilgili soruya da yanıt veren Bakan İslam, "Çocuklar ailenin yanında kalacak. Biz ailenin yanında destek vereceğiz. Aile çocuklara bakmak istiyor. Biz bunu tercih ederiz. Çocukları kendi kurumlarımıza da tabii ki alabiliriz ama aile bizim için en güvenli yer, aile yanıdır. Biz destek vereceğiz çocuklara" dedi.

"UYGULAMADA BİR TAKIM SORUNLAR VAR"

Gazetecilerin "2015'in ilk 4 ayında 102 kadının öldürülmesi, kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi, şiddetin önlenmesi yönünde bakanlık olarak ne gibi çalışalar yürütülüyor" sorusunu yanıtlayan Bakan İslam, bakanlık olarak konunun sıfıra indirilmesi için, kadına şiddetin tamamen ortadan kaldırılması için tüm yasal tedbirlerin aldığını söyledi.

Çıkarılması gereken bütün yasaları çıkardıklarını ve Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'ni ilk imzalayan ülke olduğunu vurgulayan İslam, "Dünyada İstanbul Sözleşmesi'nin dolaşıma girmesi yani uluslararası dolaşıma girmesi 2014 yılında. Türkiye 2011'de imzaladı. 2012'de 6284 Sayılı yasayı çıkardı. Yasa da tamamen İstanbul Sözleşmesi'nin üzerine bina edilmiş bir yasadır. Kadına yönelik şiddeti önlemeyle alakalıdır. Bütün tedbirler o yasada alınmış durumdadır. Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanır caniler. Kadının korunması için alınması gereken kolluk tedbirleri, adli tedbirler, hukuki tedbirler, sağlıkla ilgili tedbirler hepsi yasada belirtilmiştir. Onun alt mevzuatı çıkartılmıştır. Yasal hiçbir sorun yoktur."

İslam, ancak uygulamada bir takım sorunları olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Ben sizin aracılığınızla bütün hukukçularımızı, bütün kolluk kuvvetlerimizi, bütün sağlıkla ilgili teşkilatlarımızı, konunun bütün taraflarını görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum. Yasaları çıkartırız ancak yasaları makineler uygulamaz. Yasaları insanlar uygular. İnsanlar o yasaları uygulamakta son derece dikkatli olacaklar. Son derece hassas olacaklar, işini yapamayan da 'ben bunu yapamıyorum' diyecek ve yerine bu işi yapan daha iyi biri gelecek. Dolayısıyla bu yasalar işletildiği takdirde eğitimlerimiz sonucuna ulaştığı takdirde çok daha verimli sonuçlar alacağımızı düşünüyorum." - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan İslam: Yasaları Çıkartırız Ancak Yasaları Makineler Uygulamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement