Bakan İşler: "Biz Millet Olarak Birbirimizle Çok Uğraşıyoruz" - Son Dakika
Politika

Bakan İşler: "Biz Millet Olarak Birbirimizle Çok Uğraşıyoruz"

Bakan İşler: "Biz Millet Olarak Birbirimizle Çok Uğraşıyoruz"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 17 Aralık operasyonundan sonra yaşanan olaylarla ilgili, “Biz millet olarak biraz birbirimizle çok fazla uğraşıyoruz.

11.03.2014 16:25

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 17 Aralık operasyonundan sonra yaşanan olaylarla ilgili, "Biz millet olarak biraz birbirimizle çok fazla uğraşıyoruz. Birbirimizin ayağından çok çekiyoruz. Birbirimizin ayağına kurşun sıkıyoruz. Birbirimizi engelliyoruz. Batıda bakıyoruz daha geçmiş aylarda Almanya'da çok büyük olaylar oldu kimse duymadı. Dünyaya da duyurmadılar, kendi içlerinde de büyütmediler. Ama bize en ufak bir meseleyi habbeyi hubbe yaparak kendi ayağımıza çelme takıyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kazan ilçesinde hayırsever aile tarafından yaptırılan Gülnaz-İbrani Güngör Tara Teknik Kız Meslek Lisesi'nin açılışına katıldı. Hava muhalefeti nedeniyle Kazan Halk Eğitim Merkezi'nde kapalı mekanda yapılan açılış töreninde konuşan Bakan İşler, Gülnaz- İbrahim Güngör Tara Teknik Kız Meslek Lisesi'nin hayırlı olmasını temennisinde bulundu. Güngör ailesine hayırseverliğinden dolayı teşekkürlerini ileten İşler, "Ailenin biyografisi okunduğu gördük. Çıraklıkla başlanıp alın teriyle kazanılan paranın akıbetinin de iyi olduğunu görüyoruz. Güzel bir yatırıma dönüştüğünü görüyoruz. Bu kararı almaları bence çok isabetli bir karar" dedi.

Güngör ailesinin yapılabilecek en güzel hayrı yaptıklarını kaydeden İşler, "Bizim dinimiz ve inancımızda derecelerin, mertebelerin en yükseği ilimdir. İlim yolunda bu atılan bu adım gerçekten her türlü takdire şayandır" diye konuştu.

İşler, diğer hayırseverleri de okul yapmaya davet etti. Özellikle son yıllarda iktidarları döneminde "Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası çerçevesinde hayırsever vatandaşların çok sayıda okul yaptıklarını gördüklerini dile getiren İşler, "Aslında biz bunlarla şunu sağlamış olduk. Devlet-Millet kaynaşmasını sağladık ve hepimiz taşın altına elimizi koyarak bu güzel hizmetleri milletimize, ülkemize sunmuş olduk. Bu yapılan yatırımda İbrahim beyler vergiden düşmediler. Doğrudan kendi sermayesiyle yapması çok manidar. Genelde diğer iş adamlarımız vergiden düşerek bu tür yardımları yapıyorlar. Bu çok anlamlı olmuş. Bundan dolayı bu yapmış olduğumuz açılışın ben çok anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

Öğrencilik yıllarından örnekler veren İşler, konuşmasına şöyle devam etti:

"Okulda okuduğumuz zamanları hatırlıyorum. Sınıfta 50-60 kişi, lisede 70 kişi olduğumuzu hatırlıyorum. Ben de Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum. Çok kalabalıktı sınıflar. Bugün çok şükür Türkiye ortalaması 30'larda. Ankara'da biraz kalabalık. Başka yerlerde biraz daha düştü ortalama. Bazı ilçelere gittiğimizde 15-16-20 gibi bir düşüş söz konusu. Aslında bunlar çok da iyi değil. Bu düşüşte arkadan nesil gelmediğinin bir göstergesi. O da hoş değil. Biraz da göçten kaynaklanıyor. Bunu da önlemek lazım. 20-25 ideal bir rakam."

İşler, 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılının kutlanacağını anımsatarak, "21. Yüzyıl kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın, önümüze ne engeller konursa konsun şundan emin olun ki Türkiye asıl olacak. Bunu kimse engelleyemeyecek. Bu gidişatta da yine devlet-millet kaynaşmasıyla, birlik beraberliğimizle bu başarıyı sağlayacağız. Eğer son yıllarda bu ülkede bir başarı varsa bunun tekbir nedeni vardır; o da istikrardır, huzurdur. Bugün ülkemizde istikrarı, huzuru bozmaya yönelik bir takım maalesef faaliyetler yürütülüyor. Fakat her ne olursa olsun Türkiye çok kötü günler geçirdi. Çok sıkıntılı günler geçirdi. Geçmişten elbetteki ders almamız lazım alıyoruz da ve şu anda bütün bu engelleri, bütün huzursuzlukları inşallah milletimiz kendi öz iradesiyle ortaya koyacak, kararı verecektir. Bu sıkıntıları atlatacağımız kanaatindeyim. Biz millet olarak biraz birbirimizle çok farzla uğraşıyoruz. Birbirimizin ayağından çok çekiyoruz. Birbirimizin ayağına kurşun sıkıyoruz. Birbirimizi engelliyoruz. Batıda bakıyoruz daha geçmiş aylarda Almanya'da çok büyük olaylar oldu kimse duymadı. Dünyaya da duyurmadılar, kendi içlerinde de büyütmediler. Ama bize en ufak bir meseleyi habbeyi hubbe yaparak kendi ayağımıza çelme takıyoruz. Gidişatımızı, gelişmemizi yavaşlatıyoruz ve maalesef bunu bir türlü engelleyemiyoruz. Burada hepimizin kim olursak olalım, hangi görüşten olursak olalım Türkiye'de yaşayan 76 milyon olarak hepimizin bu yaşanan olaylardan ve bu yaşanan olayları bu kadar büyütmemizden hepimizin ders çıkarması lazım. Şunu bilinki hepimiz ülkeye birlikte zarar veriyoruz ve bu zararda hepimizin sorumluluğu" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı İşler ve beraberindekiler açılışın yapılacağı okula geçti. Burada okulun açılışını gerçekleştiren İşler, daha sonra okulun içinde girerek öğrencilerle sohbet etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan İşler: 'Biz Millet Olarak Birbirimizle Çok Uğraşıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement