Bakan Kılıç Samsun'da - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç Samsun'da

Bakan Kılıç Samsun\'da

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Bugünün gençlerini ne kadar kuvvetli bireyler olarak yetiştirebilirsek geleceğin Türkiye’si o kadar daha kuvvetli bir ülke olacak” dedi.

18.12.2013 14:09

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bugünün gençlerini ne kadar kuvvetli bireyler olarak yetiştirebilirsek geleceğin Türkiye'si o kadar daha kuvvetli bir ülke olacak" dedi.

Bakan Suat Kılıç, bir takım temel atma ve açılışlara katılmak üzere Samsun'a geldi. Havayolu ile Ankara'dan Samsun'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ilk olarak Terme ilçesindeki Gençlik Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Ardından yine Terme ilçesine bağlı Kozluk beldesine yapılacak olan 480 öğrenci kapasiteli 16 sınıf, 360 öğrenci kapasiteli bir yatakhane, kapalı spor salonu ve lojman birimlerinin de yer aldığı OMV Anadolu Öğretmen Lisesi'nin temel atma törenine katılan Bakan Kılıç, daha sonra Tekkeköy ilçesindeki NG Kütahya Seramik ve Kütahya Porselen Showroom'unun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışlarda konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Gençler geleceğimizin teminatıdır. Onların en iyi şekilde yetişmesi ve geleceğe hazırlanması hepimiz için büyük önem taşıyor. Sağlıklı bireylerin oluşması için örgün eğitimin dışında gençlerimizin vakit geçirebileceği kendilerini sosyal ve kültürel anlamda geliştirebilecekleri bir ortamın hazırlanması da gençlik merkezleri büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin son 11 yılda ekonomisi hiç küçülmeyen birkaç OECD üyesi ülkelerden birisi olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Biz temel atmalara yetişemiyoruz. Temeller çok hızlı yükseliyor. Temeli tutabilene aşk olsun. Biz gelene kadar temel birinci kata çıktı. Türkiye'nin değişik illerinde şehir hastanelerinin temellerini atıyoruz. Samsun'a da bir yeni bölgesel şehir hastanesi kazandıracağız. 10 yılda bir devlet hastanesi yapamayan Türkiye, birkaç yılda 10 devlet hastanesi yapabilen bir Türkiye haline geldi. Temel atma törenlerinde gençleri gördüğüm zaman heyecanım bir kat daha artıyor. Gençler varsa yaşam belirtisi var demektir. Gençler varsa gelecek adına umut vaat eden bir şeyler var demektir. Bugünün gençlerini ne kadar kuvvetli bireyler olarak yetiştirebilirsek geleceğin Türkiye'si o kadar daha kuvvetli bir ülke olacak. Dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinden birisiyiz. Avrupa'yı sarsan krizlere rağmen son 11 yılda ekonomisi hiç küçülmeyen birkaç OECD üyesi ülkeden birisiyiz. Bugünkü yıllık ekonomik büyüme rakamı ile Avrupa'nın yine hızlı balığı olan en hızlı büyüyen ekonomisi Türkiye'de ekonomisidir. Bugün bizlerin eğitimiyle, donanımıyla, bilgi birikimleriyle bunlar olabiliyorsa, bu yeni müesseselerde yetişecek gençlerin eğitimleri, donanımları ve bilgi birikimleriyle çok daha fazlası ve çok daha iyisi olacak, buna inanın" şeklinde konuştu.

Samsun'daki temel atma ve açılışlara katıldığı temel atma ve açılışlara ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Terme Kaymakamı Fahri Meral, Terme Belediye Başkanı A.Hamdi Yirmibeşoğlu, Kozluk Belediye Başkanı Şenol Kul, OMV Samsun Elektrik Üretim San.Tic.A.Ş. Genel Müdürü Korkut Öztürkmen, OMV Petrol Ofisi A.Ş., OMV Gaz ve Enerji Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Azeri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç Samsun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement