Bakan Kılıç Sinop'ta - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç Sinop'ta

Bakan Kılıç Sinop\'ta

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Birleşmiş Milletlerin (BM) üzerine düşen görevi ivedi şekilde yapması gerekiyor.

18.07.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Birleşmiş Milletlerin (BM) üzerine düşen görevi ivedi şekilde yapması gerekiyor. İnsan ölümlerinin olduğu bu tip kabul edilemez hareketlerin durması lazım. Biz bölgemizde ve dünyanın her yerinde barışın olmasını istiyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlığı ile ilgili bir dizi etkinlik ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop'a geldi. Sinop Valiliği önünde minik sporcular ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Çağatay Kılıç, Vali Yavuz Selim Köger'den, Sinop'ta bakanlığı ile ilgili süren çalışmalar hakkında bilgi aldı. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kılıç, İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği kara harekatını değerlendirdi. İsrail ordusunun yaptığı harekatın kabul edilemez olduğunu dile getiren Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Önceden planlanmış Sinop ziyaretim için buradayız, ama bu gün hepimiz buruğuz ve üzgünüz. Çünkü dün gece itibariyle İsrail'in Gazze'ye başlatmış olduğu kabul edilemez kara harekatından dolayı, şu anda Gazze'deki kardeşlerimiz çok ciddi sıkıntılar içerisindeler. Son aldığımız bilgilere göre, can kayıpları söz konusu. Tabii ki bütün dünyanın bu fütursuzca davranış karşısında artık 'dur' demesi gerekiyor. İsrail'in başlatmış olduğu kara harekatının açıklanabilir bir tarafı bizim açımızdan yoktur. Sivil insanların, kadınların, çocukların ve yaşlıların ölümüyle sonuçlanan harekatların bizim açımızdan nasıl değerlendirildiğini zaten hükümetimiz açıkladı. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Hava bombardımanıyla başlayan süreçte, gerçekten artık Gazze'deki yaşayan insanların temel insani ihtiyaçlarını karşılamada çok ciddi sıkıntılar içerisinde oldukları bizlere ulaşıyor. Dün aldığımız en son bilgide artık ilaç ve sağlık sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığı bilgileri geliyor. 2 gün önce sahildeki, kumsaldaki yavruların resimlerini bütün dünya gördü. Artık bu işe 'dur' demenin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Birleşmiş Milletlerin (BM) üzerine düşen görevi ivedi şekilde yapması gerekiyor. İnsan ölümlerinin olduğu bu tip kabul edilemez hareketlerin durması lazım. Biz bölgemizde ve dünyanın her yerinde barışın olmasını istiyoruz. Her zaman da bunun tarafında olduk. Hatırladığınız gibi bundan önce de bir süreç yaşadık. Yine böyle bir hava ve kara harekatıyla karşılaşmıştık. Belli bir noktaya geldiği belirtilen müzakere ve görüşmelerin hemen sonrasında, hatta devam ederken bunların yaşanıyor olması düşündürücü ve üzücüdür. Birleşmiş Milletlerin kuruluş amacında, dünyadaki düzeni sağlamak ve insan haklarının korunmasını sağlamak var. Tabii burada Arap dünyası ve İslam coğrafyasının da birlik olması lazım. Çünkü kardeşlerimiz büyük sıkıntı içerisinde ve bizlerinde onlara destek vermemiz gerekiyor."

Bir basın mensubunun, Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından İsrail ordusunun zehirli gazla Filistin halkına müdahale ettiğine yönelik yapılan açıklamasını sorması üzerine Bakan Kılıç, bununla ilgili teyit edilmiş bir bilginin kendisine ulaşmadığını söyledi.

Ziyaret sırasında Vali Yavuz Selim Köşger Bakan Akif Çağatay Kılıç'a Sinop'ta üretilen el yapımı bıçak hediye etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valiliği ziyaretinden sonra, Sakarya Caddesi'nde esnaf ziyareti yaptı ve ardından AK Parti Sinop İl Başkanlığını ziyaret etti. - SİNOP

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement