Bakan Nabi Avcı Okul Açılışında Konuştu:  Öğretmenler Unutulmaz - Son Dakika
Güncel

Bakan Nabi Avcı Okul Açılışında Konuştu:  Öğretmenler Unutulmaz

Bakan Nabi Avcı Okul Açılışında Konuştu:  Öğretmenler Unutulmaz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Beylikdüzü'nde hayırsever Sevim Çuhadaroğlu tarafından eğitime kazandırılan Sevim Çuhadaroğlu İlkokulu, Ortaokulu ve Kapalı Spor Salonu açılış törenine katıldı.

13.05.2016 14:16

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Beylikdüzü'nde hayırsever Sevim Çuhadaroğlu tarafından eğitime kazandırılan Sevim Çuhadaroğlu İlkokulu, Ortaokulu ve Kapalı Spor Salonu açılış törenine katıldı. Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Grubu öğrencilerinin dinletisiyse başlayan tören, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterisiyle devam etti. Bir öğrenci Sevim Çuhadaroğlu için yazılmış şiiri okudu. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Avcı, Çuhardaroğlu ailesine çok teşekkür ederek "Milli Eğitim Bakanı olarak minnetlerimi şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Öğretmenlerle ve topluluklarla bir araya geldiğinde iki soru sorduğunu belirten Bakan Avcı, bu sorulardan birinin kimsenin yanıtlayamadığına değindi. Milli Eğitim Bakanı, hikayeyi şöyle anlattı:

"Zaman zaman öğretmenlerimizle buluştuğumuzda veya böyle güzide topluluklarla bir araya geldiğimizde uyguladığım küçük bir test var. İki soruluk bir sınav. Bu testin özelliği bu iki sorudan birincisine hiç kimse doğru cevap veremiyor. Bugüne kadar birinci sorunun cevabını bilene rastlamadım ama bugüne kadar ikinci sorunun cevabını bilmeyen kimseye rastlamadım. Birinci soru şu; siz ilkokula başladığınızda Milli Eğitim Bakanı kimdi? İkinci soru, herkesin cevabını bildiği soru, siz ilkokula başladığınız yıl öğretmeninizin adı neydi? Var mı bilmeyen? Yok. Milli Eğitim Bakanı'nın adı unutulur, bakanlar unutulur, valiler unutulur ama öğretmenler unutulmaz. Bu okulda okuyacak öğrenciler iki kişiyi unutmayacaklar. Bir öğretmenlerini bir de Sevim Çuhadaroğlu'nu unutmayacaklar. Onlar ömürleri boyunca nereden mezun olduklarını söylerken, hep sizi anacaklar. Burada okuyacak öğrencilerimize, ders verecek öğretmenlerimize başarılar diliyorum."

BU OKULUMUZ DA ETRAFINA IŞIK SAÇACAK

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beylikdüzü'nde ikili eğitimin yüzde 20 olduğunu, yeni açılacak okullarla yakında tekli eğitime geçilebileceğini söyledi. Vali Şahin, şöyle devam etti:

"Bugün Çuhadaroğlu ailesinin Beylikdüzü ilçemize kazandırdığı güzide eserlerin açılışı için buradayız. Çok güzel çok anlamlı, iki tane okulumuz ki bunların her biri 24'er derslikli ve 1000'er öğrenci kapasiteli. Bir de spor salonumuzu bu ilçeye değer katmıştır. Emeği geçenlere, özellikle Çuhardaroğlu ailesine teşekkür ediyorum. Buralarda inşallah geleceğin Türkiye'sini yönetecek insanlar yetişecek. Hayırlı nesiller eğitim görecekler. Biz buraları sadece öğrenci yetiştiren, sadece öğretim yapan değil hem okulun içindekini, hem de mahallesini, şehrini değiştiren eğiten kurumlar olarak bakıyoruz. Bu okulumuz da diğer okullar gibi etrafına ışık saçacak. Önümüzdeki dönem itibariyle açılacak okullarla Beylikdüzü'nde bugün yüzde 20 olan ikili eğitim inşallah yakında ortadan kalkacaktır. Tekli eğitime geçilecektir. Şu anda ilkokul, ortaokul ve lise derslik ortalaması 30, 31, 32 civarında. Toplamda özel okullarla baktığımız zaman 24 derslikli okullarımız var. Bu da Türkiye ölçeğinde çok iyi bir standart. İnşallah bunun daha iyisine geleceğiz. Sadece Beylikdüzü'nde değil bütün İstanbul'da bakanlığımızın da hedefini bir an önce gerçekleştireceğiz."

Konuşmaların ardından Bakan Avcı ve Vali Şahin sınıfta öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilere, konuşmasında söylediği "öğretmenler unutulmaz" sözlerini yineleyen Bakan Nabi Avcı, öğrencilerden ailelere selam söylemelerini istedi. Fotoğraf çekimlerinin ardından tören son buldu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Bakan Nabi Avcı Okul Açılışında Konuştu:  Öğretmenler Unutulmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement