Bakan Özhaseki; Artık Bu Örgütle İlişkinizi Kesin - Son Dakika
Güncel

Bakan Özhaseki; Artık Bu Örgütle İlişkinizi Kesin

Bakan Özhaseki; Artık Bu Örgütle İlişkinizi Kesin

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu çıldırma halini yapanlar, cinnet getirenler, bu darbeye kalkışanlar milli değil. Örgütü yönetenler de milli değil. Bunlar yurt dışında ve görüldü ki yurt içindeki en önemli ihanet şebekesidir" dedi.

16.07.2016 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu çıldırma halini yapanlar, cinnet getirenler, bu darbeye kalkışanlar milli değil. Örgütü yönetenler de milli değil. Bunlar yurt dışında ve görüldü ki yurt içindeki en önemli ihanet şebekesidir" dedi.

Sabaha karşı Kayseri'ye gelen ve TBMM'deki olağanüstü toplantı için Ankara'ya gitmeden önce Kayseri Valiliğini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bastırılan darbe girişimiyle ilgili açıklamada bulundu. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuri Özcan'ında hazır bulunduğu açıklamada sözlerine, "Bu çıldırma halini yapanlar, cinnet getirenler, bu darbeye kalkışanlar milli değil. Örgütü yönetenlerde milli değil. Bunlar yurt dışında ve görüldü ki yurt içindeki en önemli ihanet şebekesidir" diyerek başlayan Bakan Özhaseki, Valilik önünde toplanan vatandaşların 'Bu millet sizinle gurur duyuyor" sloganları arasında şunları söyledi:

"Paralel yapı, 30 Ağustos öncesi ordudaki gücünün temizlenmemesi için böyle bir kalkışmada bulundu. PKK'nın belini nasıl kırmışsak, bu hain örgütünü de temizleyeceğiz. Alçakça, haince bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Cenabı Allaha şükürler olsun ki milletimiz bu oyunu bozdu."

Mehmet Özhaseki, paralel yapıya destek verenlere de dikkat çekerek, "17-25 Aralık sonrası bu adamlara acıyıp, sıcak bakanlara, bunlar tertemiz adamlar diyen sanayicilere, fikri olarak destek veren esnafa, sosyal medyada bunlara destek verip tweet atanlara, bunların propogandalarını yapanlara sesleniyorum. Bu insanlar milli değil. Örgütü yönetenler de milli değil. Bunlar yurt dışında ve görüldü ki yurt içindeki en önemli ihanet şebekesidir. Bundan sonra bunlara sıcak bakanların aklından şüphe ederim. Şehitlerimiz için çok üzgünüz ama sona gelindi. Bunlar temizlenecek ve hesap verecekler. Bunlara gereken cezalar verilecektir. Kayserili hemşehrilerime de 21 yıllık belediye başkanlığı yapmış onlara hizmet etmiş biri olarak bunlarla ilginizi, ilişkinizi kesin diyorum. Bu yapıya dimdik duralım. Zira bu bir istikbal ve gelecek meselesidir."

TAYYİP ERDOĞAN'IN DEV POSTERİ TARİHİ KALEYE ASILDI

Kayseri'deki protesto eylemleri sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük boy bir posteri, Atatürk posteri ve dev Türk bayraklarıyla 900 yıllık tarihi Roma döneminden kalma kalenin surlarına asıldı. Büyükşehir Belediyesi Mehmet takımı sürekli marşlar çalarak halkı coştururken, ilçe belediyeleri tarafından Cumhuriyet meydanında toplanan vatandaşlara çorba ve su ikramında bulunuldu. Kayseri'de bir çok esnaf, meydandaki eyleme katıldığı için dükkanlarını açmadı. Çarşı içindeki dükkan ve mağazaların önlerine Türk bayrakları asılırken, özellikle döviz büroları ve kuyumcuların bazılarının dükkanlarını açmadığı görüldü.

Bu arada, aralarında Boydak Holding dahil olmak üzere organize sanayi bölgesindeki fabrikalar işyerlerini paydos ederek, servis araçlarıyla işçilerini Cumhuriyet meydanındaki protesto eylemlerine gönderdi. Halk otobüsleri vatandaşları ücretsiz olarak meydana taşırken, Büyükşehir Belediyesi ise, kent merkezindeki otoparkları bu gün parasız yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Özhaseki; Artık Bu Örgütle İlişkinizi Kesin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement