Bakan Sarı "Hiçbir Terör Örgütü Türkiye Cumhuriyeti'nin Geleceğini İpotek Altına Alamaz" - Son Dakika
Güncel

Bakan Sarı "Hiçbir Terör Örgütü Türkiye Cumhuriyeti'nin Geleceğini İpotek Altına Alamaz"

Bakan Sarı "Hiçbir Terör Örgütü Türkiye Cumhuriyeti\'nin Geleceğini İpotek Altına Alamaz"

"4.uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarı"nın açılış töreni Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

20.04.2016 14:01

"4.uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarı"nın açılış töreni Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İsveç Enerji Bakanı İbrahim Baylan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile sektör temsilcileri katıldı.

"AKILLI ŞEHİRLERİN TEMEL FELSEFESİ ÇEVREYİ KORUMAKTIR"

Açış töreninde bir konuşma yapan Bakan Sarı, "Akıllı şehirler genellikle teknoloji bağlamında değerleniyor. Ancak bu büyük bir eksiklik. Akıllı şehirlerin temel felsefesi çevreyi korumaktır. Akıllı şehir eşittir çevre dostu yapılar anlamına gelir. Bu şehirleri hayata geçirmek ise güçlü bir siyasi irade gerektirir. Bu irade de hükümetimizde mevcuttur. Türkiye'de son 14 yıldır bu iradenin adı AK Parti'dir. Hedefimiz 2023'e giden yolda şehirlerimizdeki hayatı çevre duyarlılığı esasıyla daha da kolaylaştırmaktır. Siyasi iradenin önemini en iyi bu ülkede yaşayanlar biliyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi nüfusu hızla artan şehirlerin çevresini saran ve bulunduğu her boşluğa yayılan imarsız yapıların oluşturduğu sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz. Ülkemizin günlük kararlarla yönetildiği zamanlarda plansızlığın, projesizliğin ve vizyonsuzluğun önde olduğu çarpık şehirleşme sorununu ancak yeni çözmeye başladık. Hiç kimse imarsız yapılarda oturan, zor şartlarda hayata tutunma çabası veren insanlarımızı suçlayamaz. Sorumlu aslında insanlarımızı sağlıklı konut hakkından mahrum bırakan, bunun için üzerlerine üşeni yapmayan ve yapamayanlardadır" dedi.

"DEVLET DESTEĞİ İLE ÇOK DAHA BAŞARILI İŞLER GERÇEKLEŞTİRME FIRSATI YAKALAYACAKLAR"

Akıllı şehirlerin Türkiye'de uygulanması için tüm mevzuat alt yapısının tamamlandığını dile getiren Bakan Sarı, "Artık sektörümüzün değerli temsilcileri arkalarında devlet desteği ile çok daha başarılı işler gerçekleştirme fırsatı yakalayacaklar. Sadece yasal altyapı ile de yetinmedik. Projelerimizde akıllı şehirlere doğru adımlar attık. Şehrin çevresi ile bütün olarak yaşamına devam etmesi için atık yönetimi, çevre izleme sistemleri ve kirlilik yönetimi gibi projeleri hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

"BİRİLERİ DE BU PROJELERİMİZİ ENGELLEMEK İÇİN ÇABALIYOR"

"Biz bir proje yaparken tüm detaylarıyla tartışıyoruz" diyen Bakan Güldemet Sarı, "İşlerimizde teknik altyapıları, mevzuat kısmını, çevresel faktörleri büyük bir titizlikle değerlendiriyoruz. Ancak birileri de bu projelerimizi engellemek için çabalıyor. Örneğin Sur projemiz. Biz dünyanın konuştuğu akıllı şehirleri bugün burada tartışırken, birileri ise bölgede çalışan mühendislerimizi, ustalarımızı, işçilerimizi, memurlarımızı tehdit etmekle meşgul. Önceki gün Meclis'teki konuşmamda da belirtti. Hain terör örgütü bölgede çalışan ekiplerimizi, vatandaşlarımızı korkutmaya çalışıyor. Hiçbir güç, hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini ipotek altına alamaz, alamayacaktır da" şeklinde konuştu.

Bakan Sarı açılış töreninin ardından Kadir Topbaş ile birlikte fuarı gezdi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Sarı 'Hiçbir Terör Örgütü Türkiye Cumhuriyeti'nin Geleceğini İpotek Altına Alamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement