Bakan Taner Yıldız 8 Yıllık Tasarrufla Üç Boğaz Köprüsü Yapılır - Son Dakika
Güncel

Bakan Taner Yıldız 8 Yıllık Tasarrufla Üç Boğaz Köprüsü Yapılır

Bakan Taner Yıldız 8 Yıllık Tasarrufla Üç Boğaz Köprüsü Yapılır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Şu anda üçüncü boğaz köprüsü yapılıyor.

26.03.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız

Şu anda üçüncü boğaz köprüsü yapılıyor. Yalnızca enerji tasarrufu yaparak ve istediğimiz noktaya 2023 yılında ulaşarak, 3 tane boğaz köprüsünün yalnızca finansmanını enerji tasarrufundan sağlayabileceğiz

Haber Özgür ALTUNCU - Kamera Yaşar KAÇMAZ İstanbul DHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 8 yıllık tasarrufla üç soğaz köprüsü yapılacağını belirterek, Şu anda üçüncü boğaz köprüsü yapılıyor. Yalnızca enerji tasarrufu yaparak ve istediğimiz noktaya 2023 yılında ulaşarak, 3 tane boğaz köprüsünün yalnızca finansmanını enerji tasarrufundan sağlayabileceğiz dedi.

Enerji Verimliliği Derneği'nin Üsküdar'daki merkez binasının açılışını yapan Bakan Yıldız, açılışın ardından Enerji Verimli Ürün Etiketi'nin tanıtım toplantısına katıldı.

Açılışa, Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı İbrahim Çağlar'ın yanı sıra işadamları Ali Koç, Adnan Polat, Murat Özyeğin ve Nihat Özdemir de katıldı.

TASARRUF MECBURİYET

Açılışta konuşan Bakan Taner Yıldız, Enerji Verimliliği Derneği'ne bakanlıkça destek verdiklerini söyleyerek, 'Hayatımızın her parçasında aslında enerji verimliliği ile alakalı konularımız var. Düşünün, 2023 yılı hedefleri doğrultusunda ulaşımda araç sayısının son 12 yılda 8.6 milyondan 18.6 milyona ulaşmış olması ve bundan sonra yolcu taşıma kapasitelerinin en az üç katına çıkacak olması, ulaşım gibi sektörlerde de bu tasarrufu sağlamamız gerektiği ile alakalı bir mecburiyet haline geliyor dedi.

ENERJİ YOĞUNLUĞU YÜKSEK

Türkiye'nin verimli bir biçimde büyümesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, Her bin dolarlık gayrisafi yurtiçi hasıla oluşturmak için harcanan enerji birimi dediğimiz enerji yoğunluğu, ne yazık ki, Türkiye'nin çok yüksek değerli teknolojik ürünleri istediği oranda üretemiyor olmasından dolayı, bu enerji yoğunluğu Fransa ve Almanya gibi ülkelere göre son derece yüksek. Hem tasarrufla bu noktayı yakalamaya çalışacağız hem de katma değeri çok yüksek olan bir kısım mamülleri daha fazla üreterek bunu yapacağız diye konuştu.

ÜÇ KÖPRÜ YAPILIR

Türkiye'de 2023 yılına kadar yalnızca enerji tasarrufu sağlayarak üç tane boğaz köprüsünün finansmanının sağlanabileceğini kaydeden Yıldız, Şu anda üçüncü boğaz köprüsü yapılıyor. Yalnızca enerji tasarrufu yaparak ve istediğimiz noktaya 2023 yılında ulaşarak, 3 tane boğaz köprüsünün yalnızca finansmanını enerji tasarrufundan sağlayabileceğiz dedi.

Bahsi geçen paranın çok ciddi bir para olduğunu dile getiren Taner Yıldız, O yüzden, tasarruf edeceğimiz alanlarda her birimizin şu andaki tüketim noktalarını ve kurulu güç üretim noktalarına baktığımızda tasarrufun başladığını görüyoruz. Türkiye'de tüketim kalemlerini reel olarak, gerçekçi olarak açıkladığımızda bu tasarrufun başladığını görüyoruz diye konuştu.

ENERJİ KİMLİK BELGESİ

Bakan Yıldız, kamu binalarına uygulanan Enerji Kimlik Belgesi ile ilgili bir soru üzerine de, 'Değerli arkadaşlar, söylediğiniz doğru. Oranları değişmekle beraber. Biz, öncelikle kamuda 151 adet binada yaklaşık 48 milyon liralık bir proje portföyü ile beraber öncelikle tasarrufun kamudan başlayarak gitmesi gerektiğine inandık. Örnek olması açısından, özel sektöre de özendirici olması açısından bunun böyle olduğuna inandık. Çalışmalarımız başladı. ve bu manada bütün denetim mekanizmaları ile beraber, gerek mantolama, gerekse binaların tecritleri, gerekse aydınlatmalarla alakalı konularda kendisini 3-4 yılda amorti edecek yatırımları hep beraber kuruyoruz. Hızımız tartışılabilir. Ama hedefimiz ve gideceğimiz nokta son derece açık ve belli. İnşallah hem kamu hem de özel sektör olarak bu hızımızı daha da artıracağız. Bu kültürü yerleştirdikçe, bunlar da inşallah artacak diye konuştu.

İŞADAMLARINA PLAKET

Bakan Yıldız, törenin sonunda aralarında işadamlarının da olduğu bazı isimlere projeye katkılarından dolayı plaket verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Taner Yıldız 8 Yıllık Tasarrufla Üç Boğaz Köprüsü Yapılır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement