Bakan Topçu Giresun'da - Son Dakika
Politika

Bakan Topçu Giresun'da

Bakan Topçu Giresun\'da

Giresun Adası’nı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, yetkililerden adanın tarihiyle ilgili bilgiler alarak, adadaki arkeolojik kazı çalışmaların da incelemelerde bulundu.

20.09.2015 15:49

Giresun Adası'nı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, yetkililerden adanın tarihiyle ilgili bilgiler alarak, adadaki arkeolojik kazı çalışmaların da incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Giresun Adası'nı ziyaret etti. Türkiye'nin her bir köşesinin kültürel varlıklarla, tarihi değerlerle, medeniyet kodları olduğunu belirten Bakan Topçu, "Kültürel varlıklarla, tarihi değerlerle ne kadar derin, geniş ve engin olduğunu bir kez daha görme fırsatı bulduk. Burada bulunan kalıntılardan birçok uygarlığın bu kara parçasına önem verdiğini Giresun Adası'nda binlerce yılı aşan bir kültür mirası olduğunu ve uygarlıkların hemen hemen tamamının adaya çok önem vermiş olduğunu anlıyoruz " dedi.

Giresun Adası'nın Uluslararası literatüre de girmesinden çok memnun olduklarını vurgulayan Topçu, "Arkadaşlar, inşallah bunu diğer dünya üniversiteleriyle de buradaki bulguları inşallah buluşturacak. Çalışmaları da Kültür Bakanlığı olarak zaten destekliyoruz desteklemeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Topçu Giresun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement