Bakan Tüfenkci'den, Özal ve Hamido Mesajı - Son Dakika
Yerel

Bakan Tüfenkci'den, Özal ve Hamido Mesajı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hamit Fendoğlu ve Turgut Özal’ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Fendoğlu ve Özal’ı rahmet ve minnetle andığını belirtti.

17.04.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hamit Fendoğlu ve Turgut Özal'ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Fendoğlu ve Özal'ı rahmet ve minnetle andığını belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci mesajında, Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu'nun önce Malatya, sonra Türkiye'de demokratik sağduyu ve toplumsal mutabakat noktasında birlik ve beraberliğin sağlanmasında öncü olduğunu ifade etti. Tüfenkci mesajının devamında, "Türkiye'ye çağ atlatan ekonomik ve siyasal kalkınma hamlelerini gerçekleştiren Turgut Özal, kuşkusuz demokrasi, insan hakları ve özgürlükler alanında devrimler gerçekleştirmiş ve bu sayede milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Turgut Özal, Niyazi Mısri ve Battalgazi ruhuyla Malatya'nın sosyokültürel ikliminde yetişmiş bir evladı olarak, siyasal yaşamım üzerinde ilham kaynağı olmuş, her alanda öncülük ettiği köklü değişim ve dönüşümlerle dünyanın da büyük takdirini kazanmıştır. Türk müteşebbislerinin ufkunu açan, Turgut Özal, o dönemde ortaya koyduğu hedeflerle Türk İş dünyasına yeni bir vizyon kazandırmıştır. Devletle millet arasında muvazene unsuru olan Turgut Özal, düşünce ve teşebbüs hürriyetlerinin önündeki engelleri kaldırarak, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne büyük Türkiye moral ve motivasyonuyla ekonomik ve siyasal kalkınma hamleleriyle ülkemize büyük bir dinamizm kazandırmıştır. AK Parti hükümetleri, Hamido'ya kurulan tuzaklar gibi her türlü kumpas ve kaos planlarına rağmen, Turgut Özal'ın temellerini attığı projeleri idame ve ikame noktasında azimli ve kararlıdır. Türk demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olan 17 Nisan 1978 tarihinde gelini ve iki torunu ile birlikte faili meçhul bir suikast ile şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamit Fendoğlu, anti demokratik zihniyetin baskıları karşısında gözü kara cesareti ve vakarıyla, daima minnetle anılacaktır. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı ve Malatya eski milletvekili ve belediye başkanı Hamit Fendoğlu'nu vefatlarının yıl dönümü vesilesiyle rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Tüfenkci'den, Özal ve Hamido Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement