Bakan Yıldız Antalya Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldız Antalya Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

Bakan Yıldız Antalya Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

Bakan Yıldız, Antalya açıklarında uluslararası bir firma ile yapılacak olan doğalgaz ve petrol arama faaliyetlerine desteklerinin devam edeceğini söyledi.

13.08.2014 17:23  Güncelleme: 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Antalya açıklarında uluslar arası bir firma ile yapılacak olan doğalgaz ve petrol arama faaliyetlerine desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Akdeniz Elektirik Bölge Dağıtım Toplantısı'na katılmak üzere Antalya'ya gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i makamında ziyaret etti. Bakan Yıldız Türel'in Antalya için bir şans olarak gördüğünü dile getirerek, "Seçimlerinden ardından makamında tebrik etmek istedim. Tebrik ediyorum. Başarılı çalışmalar versin. 4-5 ay içinde geri dönüşler oldu" oldu.

Antalya'da enerji noktasında geniş katılımlı bir toplantı yapacaklarını kaydeden Bakan Yıldız, "Büyükşehir Belediyesi'nin bütün projelerine destek vereceğiz. Antalya'nın yanındayız. Son 12 yılda Antalya'ya 1 milyar liralık büyük yatırım yaptık. Ortalaman üzerinden büyüyen bir il. Büyük yatırımlar yaptık. Bu yatırımlar devam edecek. 180 milyon liralık petrol ve doğalgaz araması için para aktardık buraya. Bundan sonrada Antalya açıklarında, bir firma ile yatırım içinde para ayırdık. Hem petrol hem doğalgaz yatırımlarımız devam edecek" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ise Antalya'nın çok şansı bir dönem geçireceğini ifade ederek, "Hizmet konusunda kanatlanacağını ifade ediyoruz. Enerji tüketen değil, enerji üreten belediye olmak istiyoruz. Sulamada güneş enerjisini kullanacağız. Antalya'da çılgın bir projemiz var. Boğaçayı isimli Antalya'da kuzeyden, güneye yeni sahil kazandıracağımızı proje olacak. Oraya hidroelektrik santralı belki iki tane yapılabilir. Bu bir ihtiyaç hem de ülkemize ve Antalya'ya enerji üretecek. Hem de bizim orada yapacağımızı rekreasyon ile taşkını önleyecek.Yenilenebilir enerji ve hidroelektrik santralini kazandıracağız" diye konuştu.

Bakan Yıldız, ikram edilen turunç reçelinden yerken Büyükşehir Belediyesi özel defterini imzaladı.

Başkan Türel, Bakan Yıldız'a turunç reçeli hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldız Antalya Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement