Bakan Yıldız'ın Havran Ziyareti - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldız'ın Havran Ziyareti

Bakan Yıldız\'ın Havran Ziyareti

Balıkesir’in Havran ilçesine gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Havran Belediyesi’ni ziyaret etti.

03.05.2014 20:14

Balıkesir'in Havran ilçesine gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Havran Belediyesi'ni ziyaret etti. Yıldız, köylerin sorunlarını çözdüklerini söyledi.

Kaz Dağları'nın eteklerinde bulunan bakır madeninin açılış töreni için bölgeye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tören öncesinde Havran Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Emin Ersoy tarafından karşılanan Bakan Taner Yıldız, başkan Ersoy'dan çalışmalar ile ilgili brifing aldı. Edremit Körfezi'nin değerinin bilinmesini isteyen Bakan Taner Yıldız, köylerin sorunlarıyla ilgilendiklerini, Havran ve civarındaki köylerin de elektrik sorunlarının çözüme kavuşacağını söyledi. Ziyaret programına, Bakan Taner Yıldız ile birlikte Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, MTA Genel Genel Müdürü Mehmet Üzer, Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Tülay Pabuşçu, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve Sanatçı İsmail Özkan, Havran Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Asarlı ve çok sayıda yetkili katıldı.

Belediye girişinde çiçeklerle karşılanan Bakan Yıldız'a bölgeye has ürünlerden oluşan bir sepet hediye edildi. Edremit Körfezi'nin zeytincilik ve turizm bakımından önemli olduğunu söyleyen Bakan Yıldız, Balıkesir Kocaseyit Havalimanı sayesinde de bölgenin çok şey kazanmaya başlayacağını bildirdi. Bakan Yıldız, "Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Burada bulunmaktan dolayı mutluyum. Seçimlerde Havran'da, Balıkesir'de çok büyük bir başarı kaydedildi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Seçilenlere de başarılar diliyoruz. Balıkesir ve diğer ilçeleriyle ilgili de ayrıca bir gezi de düzenlememiz gerekiyor. Köylerimizde elektrik dağıtım hizmetleriyle ilgili ciddi yatırımlar var. Köylerimizin sorunlarıyla ilgileniyoruz. Tarım alanlarımızda köylerimizin aldığı bu destek, bazı yerlerde yaklaşık 3-4 katına çıkartıldı. Elektrik tüketimi de bu tarzda gelişti. Şimdilerde 90 tane köyümüzün tekrardan elektrik tesisatlarını yeniliyoruz. Balıkesir'deki güç artışı çok az ilde var. Havran için de bakıp daha iyisini, daha güzelini yapacağız" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldız'ın Havran Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement