Bakan Yılmaz'dan 14 Aralık Operasyonu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz'dan 14 Aralık Operasyonu Açıklaması

Bakan Yılmaz\'dan 14 Aralık Operasyonu Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ilçe kongrelerinin ardından akşam Sivas'ta Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

14.12.2014 22:09  Güncelleme: 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"çözüm SÜRECİ İÇİN KAMU DÜZENİ ŞART"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ilçe kongrelerinin ardından akşam Sivas'ta Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Yılmaz, genel seçimlerin öne  alınmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Şimdi gündemimizde iç güvenlik yasası var. İç güvenlik reformu ne bakımdan önemli. Hükumetin gündeminde çözüm süreci var. Herkes diyor ki 6-7 Ekim olaylarının yaşandığı yerlerde çözüm sürecinden memnunuz. Mutlaka devam etmesi gerekir. Eksikliklerine rağmen devam etmesi lazım. Ama bir şeyin daha mutlaka olması lazım, kamu düzenin. Kamu düzenin sağlanması lazım. Kamu düzeni sağlanmazsa biz öyle bir kanun yaptık ki o da bizim öz eleştirimiz. Türkiye sanki bütün problemlerini çözmüş gibi, Avrupa da bütün arama kararları mülki idari amirlerin kararları durumunda yapılabilmesine rağmen biz her durumda savcıya yetkiyi vermişiz. Savcı da vermiyor. Kamu düzenini sağlayın. Kamu düzenini sağlamak kaydıyla çözüm sürecinin devam etmesini istiyoruz. Olmazsa olmaz unsur bu, biri diğerinin alternatifi değildir. Yani çözüm sürecine ulaşmak için kamu düzeninden feragat edilmeyecek. Kamu düzeni kurban edilmeyecek. Biz de diyoruz ki çözüm sürecine devam edilecek hem de kamu düzeni sağlanacak. Kamu düzenini sağlamak için işte bu iç güvenlik reformu çıkıyor. 6 Ocak tatil ondan sonra bir yasamız geliyor. İç güvenlik reformu iç güvenlik reformunu mutlaka çıkaracağız. Kamu düzenini sağlayabilmek için. Bu gerek ve yeter şart. Kamu düzeni herkes için, kamu düzeni özgürlükleri kısıtlamak için değil. Kamu düzeni özgürlükleri kullanmak içindir. Eğer dışarıda güvenlik olmazsa ne yürüyebilirsin, ne mülkiyetin olabilir, ne konuşabilirsin ne de yazı yazabilirsin. Biz bu yetkileri vatandaşların özgürlüklerini kısıtlamak için değil vatandaşın özgürlüklerini tamamıyla hakkıyla kullanabilmesi için istiyoruz" dedi.

'İNTİHARLARDA AVUKAT GELECEK'

Askerde gerçekleşen intihar olaylarına da değinen Bakan Yılmaz, en son Şanlıurfa'da bir askerin 2 arkadaşını öldürüp intihar ettiğini hatırlatarak, ailelerin bu tür durumları kabullenemediğini söyledi.  Bakan Yılmaz, "Şimdiki tasarıya bir yasa koyduk. Diyoruz ki askeriyedeki şüpheli ölümlerde sadece erler için değil, astsubaylar içinde böyle bir kritik olsun. Ölüm anı gerçekleştirdiği andan itibaren ailenin eğer bir avukatı var ise hemen avukatı gelecek. İlk otopsiye girecek. İlk soruşturmaya girecek. Dolayısıyla ailenin aklında bir kuşku olmayacak. 'Benden sakladılar, görmediler, ölüm sebebi ney idi nasıl oldu bilmedim' demesin. Eğer dava açılma aşamasına gelmiş ise savcılık karar vermiş ise dava aşamasında da o avukat aynen devam edecek. Ücretini ise Milli Savunma Bakanlığı olarak biz ödeyeceğiz. Eğer jandarma personeli ya da sahil güvenliğe bağlı ise de İçişleri Bakanlığı olarak onlar ödeyecekler. Dolayısıyla istiyoruz ki askerdeki bu şüpheli ölümler veya intihar olayların da ailelerin kafasında bir soru kalmasın. İlk andan itibaren kendi avukatları girsin. Ola ki kendi avukatlarını atamak için biz kendilerine ulaşamadık. veya aile atanmasını istemedi. O zaman avukat için baroya müracaat edip avukat isteyeceğiz" dedi.

Bakan Yılmaz toplantının ardından karayolu ile Kayseri'ya hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz'dan 14 Aralık Operasyonu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement