Bakan Zeybekci'den Dondan Etkilenen Çiftçilere Müjde - Son Dakika
Politika

Bakan Zeybekci'den Dondan Etkilenen Çiftçilere Müjde

Bakan Zeybekci\'den Dondan Etkilenen Çiftçilere Müjde

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Manisa ovasında 23 Nisan tarihinde yaşanan don olayından zarar gören çiftçilere yönelik yaptığı açıklamada, “Buradaki zarar ziyan ile ilgili hükümetimiz bugüne kadar olduğu gibi bunun da gereğini kesinlikle yapacaktır” dedi.

07.05.2015 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Manisa ovasında 23 Nisan tarihinde yaşanan don olayından zarar gören çiftçilere yönelik yaptığı açıklamada, "Buradaki zarar ziyan ile ilgili hükümetimiz bugüne kadar olduğu gibi bunun da gereğini kesinlikle yapacaktır" dedi.

Bakan Zeybekci, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde TARİŞ Entegre Üzüm İşletmesi ve Alaşehir Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Nihat Zeybekci, "Bugün Manisa Alaşehir'de biraz önce TARİŞ işletmelerini ziyaret ettikten sonra şimdi de Ticaret Borsası'nda değerlendirme toplantısı yaptık. Buradaki yaş üzüm ihracatçılarımız ile beraber bir değerlendirmede bulunduk. Bazı arkadaşlarımız sıkıntılarını dile getirdiler. Bunları not aldık. Bazıları kolaylıkla çözülebilecek konular, bazıları ise ufak teknik sorunlardan kaynaklı şeyler. Bunları gerek Sanayi Bakanlığımız ile Tarım Bakanlığımız ile yapacağımız konuları tespit ettik. Bunların sorun olacağını pek zannetmiyorum. Geçen sene yaş üzüm ihracatıyla ilgili vermiş olduğumuz ton başına desteğimizi 80'den 130 liraya çıkardık. Bu sene de en az bu rakamı destek olarak hükümetimizin vermeyi planlıyor. Tabi bunda Başbakanımızın onayıyla olacak. Ben bunun yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.

"GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILDIKTAN SONRA MAĞDURİYETLER GİDERİLECEKTİR"

Manisa ovasında 23 Nisan gecesi yaşanan don olayından sonra mağdur olan çiftçilerin zararlarıyla ilgili olarak da konuşan Bakan Zeybekci, "Burada gerek milletvekillerimiz, oda ve borsa başkanlarımız, Tarım Bakanlığı yetkilerimizin son dönemdeki don zararları ilgili bize yoğun bir şekilde talepleri yansımaktadır. Şuana kadar yaklaşık 14 bin 500 civarında çiftçimiz bundan etkilenmiş. Yaklaşık olarak TARSİM sigortası kapsamında ortalama olarak yüzde 20 ile 40 arasında etkilendiğini biliyoruz. Bu 14 bin 500 çiftçimize bakacak olursak da toplamda 36 bin sigorta poliçesi kapsamında olan bir alandır. Yapılan ilk tespitlerde elde edilen ilk verilere göre 230 milyon civarında ödemesi yapılabilecek bir durum tespiti vardır. Detaylı çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar biter bitmez zararların tazmin edileceğini biz ön görüyoruz. Şunun bilinmesini istiyorum. 12 yıldan beri milletin hizmetkarı olan AK Parti hükümetleri döneminde her nerde ne şekilde olursa olsun biz dedik ki 'Fırat kenarında ayağı incilen koyundan da biz sorumluyuz' Biz bu anlayıştan geliyoruz. Buradaki zarar ziyan ile ilgili de hükümetimiz bugüne kadar olduğu gibi bunların gereğini kesinlikle yapacaktır. Tarım Bakanlığımız fedakar bir şekilde hızlı bir şekilde bunun takipçisidir. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra mağduriyetler giderilecektir" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Zeybekci'den Dondan Etkilenen Çiftçilere Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement