Balcalı, "Bebek Dostu Hastane" Unvanını Yeniledi - Son Dakika
Yerel

Balcalı, "Bebek Dostu Hastane" Unvanını Yeniledi

Balcalı, "Bebek Dostu Hastane" Unvanını Yeniledi

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi, 1991 yılında UNICEF ve WHO bünyesinde başlatılan bebek dostu hastaneler programı çerçevesinde 2002’de aldığı Bebek Dostu Hastane unvanını, yapılan denetimler sonucu yeniden elde etti.

17.11.2014 10:21

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi, 1991 yılında UNICEF ve WHO bünyesinde başlatılan bebek dostu hastaneler programı çerçevesinde 2002'de aldığı Bebek Dostu Hastane unvanını, yapılan denetimler sonucu yeniden elde etti.

Sağlık Bakanlığı Ulusal Denetleme Ekibi tarafından haber verilmeden gerçekleştirilen denetimler sonucunda Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Bebek Dostu Hastane unvanını yeniledi. Hastane yetkililerinin şimdiki hedefi ise Türkiye'de sadece bir hastaneye verilen Yenidoğan Dostu Hastane unvanını almak.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Refiye Özgen, yapılan denetimlerden başarıyla çıktıklarını belirterek, yeniden aldıkları Bebek Dostu Hastane unvanını bir üst seviyeye çekmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ise bu unvanın alınmasında gayret gösteren tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Taşova, anne sütünün de önemine değinerek, dünyada her sene 1 milyondan fazla çocuğun anne sütüyle beslenmediği için ishal, solunum yolu ve diğer enfeksiyonlardan hayatını kaybettiğini dile getirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balcalı, 'Bebek Dostu Hastane' Unvanını Yeniledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement