Karadenizli Balıkçılar 1 Eylül'ü Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Karadenizli Balıkçılar 1 Eylül'ü Bekliyor

Karadenizli Balıkçılar 1 Eylül\'ü Bekliyor

Karadeniz'de bu yıl canlı yoğunluğunun önceki yıllara göre 3 kat fazla olduğu, hamsi potansiyelinin yüksek olduğu bildirildi.

27.08.2014 16:13  Güncelleme: 08:55

Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün yaptığı yazılı açıklamada, bu yılki uydu görüntülerine göre denizdeki canlı yoğunluğunun önceki senelere göre 3 katı fazla olduğunu açıklandı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona erecek olmasıyla balıkçılara uyarılarda bulunulan açıklamada, şunlara yer verildi:

"1 Eylül tarihinden itibaren gırgır tekneleri 24 metre ve daha derin sularda avcılık yapabilirler. 15 Eylül'den itibaren trol ve orta su trolü ile su ürünü avcılığı yapılabilir. Troller de 3 mil ve orta sularda 24 metre derinlikten itibaren avcılık yapılabilir. Yine 1 Eylül'den itibaren deniz salyangozu avcılığı ve her türlü istihsal vasıtası ile palamut avcılığı da serbesttir. Deniz salyangozu avcılığında sahilden itibaren 50 metre ve sonrası ile gündüz av yapımı serbesttir. Hamsi potansiyelinin bu yıl denizde iyi olduğunu düşünüyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin araştırma gemisi denizin çeşitli yerlerinde denizden numune almak için trol avcılığı yapıyor. Son 3 yıldır Karadeniz'in uydu görüntüleri var. Bu yılki uydu görüntülerine göre denizdeki bütün canlılar yoğunluğu önceki senelere göre 3 katı daha fazla."

1 Eylül'de av yasağının sona ermesini tezgahlarda bolluk için beklediklerini ifade eden balıkçı Ufuk Taslı ise "Balıkçılardan aldığımız bilgiye göre bu sene hamsinin çok olduğu söyleniliyor. Görünüşe göre bu yılki palamut güzel. İşlerimizin açılması için sezonu bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karadenizli Balıkçılar 1 Eylül'ü Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement