Balıkçılar Mehdi Eker'le "Vira Bismillah" Dedi - Son Dakika
Politika

Balıkçılar Mehdi Eker'le "Vira Bismillah" Dedi

Balıkçılar Mehdi Eker\'le "Vira Bismillah" Dedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve AK Parti 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı M. Mehdi Eker, Yeşilköy’de balıkçı esnafıyla sohbet etti.

27.10.2015 17:17

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve AK Parti 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı M. Mehdi Eker, Yeşilköy'de balıkçı esnafıyla sohbet etti. Balıkçılar Eker'i "Reis" ilan etti, "Vira Bismillah" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Mehdi Eker, Yeşilköy Su Ürünleri Kooperatifi'nde balıkçılarla sohbet etti. Balıkçılar için 2004 yılından itibaren ÖTV'siz yakıt desteği vermeye başladıklarını belirten Eker, bugüne kadar Türkiye'de balıkçılara 1 milyar 200 milyon liranın üzerinde kaynak aktarıldığını söyledi. Balık yetiştiriciliğini desteklediklerini de söyleyen Eker, yatırımcılara da 2 milyon liraya kadar yüzde 50 sübvansiyonlu kredi imkanı sağladıklarını, işleme, paketleme tesislerine de yüzde 50 hibe verildiğini ifade etti.

Balıkçılıkta sanayileşmeye de dikkati çeken Eker, "Balığı günlük avlayıp tükettiğimiz bir ürün olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Bunların temizlenmesi, işlenmesi ve paketlenmesiyle uzun süreli muhafaza etmemiz gerekiyor. Böylece daha uzak pazarlara balıklarımızı ulaştırma imkanımız olur" dedi.

Denizlerimizde balık çeşitlerinin azalması yüzünden balıkçıların zor günler geçirdiğini de anlatan Eker, bu konuda çözüm üretebilmek için, mersin, kalkan, Karadeniz alabalığı gibi türlerin yavrularını üreterek denize bıraktıklarını söyledi. 2014 yılında 537 bin ton üretim gerçekleştirildiğini belirten Eker, "Bunun 300 bin tonu avcılıktan, geriye kalan kısmı yetiştiricilikten geliyor. Biz yetiştiriciliği arttırıyoruz ki, av stoklarımızı daha iyi koruyalım. Çünkü çocuklarımızın da balıkçılık yapması ve ekmeğini denizden çıkarması, stokları iyi korumamızla ilgili. Bir defada hepsini avlarsak, çocuklarımıza avlayacak balık bırakmayız" dedi.

"EKONOMİK İSTİKRAR İÇİN SİYASAL İSTİKRAR"

Ekonomide istikrarın siyasal istikrarla mümkün olduğunu da anlatan Eker, "Ülkenin birikmiş sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Bunun için güçlü bir parlamentoya dayalı tek başına hükümet gerekiyor. Türkiye'nin koalisyonlar döneminde düştüğü durumları hepimiz hatırlıyoruz. Koalisyon türbülanslarına düşmemek için istikrarı tercih etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Öte yandan, balıkçılar Eker'i balıkçılığa yaptığı katkılardan dolayı "Reis" ilan etti, "13 yıldır balıkçılığa ve hayvancılığa destek verdiniz şimdi sıra bizde. Vira Bismillah" şeklinde bir pankart açtı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Balıkçılar Mehdi Eker'le 'Vira Bismillah' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement