Balıkesir'deki Kültürel Miraslara Büyükaile Katkısı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'deki Kültürel Miraslara Büyükaile Katkısı

Balıkesir\'deki Kültürel Miraslara Büyükaile Katkısı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa "BüyükAile" Gönüllüleri projesi kapsamında Beyaz Masa uzman personeli mahallelerde unutulmaya yüz tutmuş kültürel yapı ve değerleri gün yüzüne çıkarıyor.

11.10.2016 16:33  Güncelleme: 16:34

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Edip Uğur'un talimatıyla Türkiye'de ilk defa Balıkesir'de kurulup hayata geçirilen BüyükAile projesi ile Balıkesir genelinde BüyükAile Gönüllülerinin yaptığı saha çalışmaları sonucu her ilçenin tarihi ve kültürel yapıları ile yöreye özgü özellikleri ortaya çıkıyor.

BüyükAile Beyaz Masa uzman personeli tarafından Susurluk ilçesi Sultançayır Mahallesi'ne BüyükAile Gönüllüleri'ni proje hakkında bilinçlendirmek ve mahallelerinde bulunan tarihi, kültürel yapıları ve geleneksel yemekleri öğrenerek gün yüzüne çıkartmak için ziyaretler gerçekleştiriliyor. Susurluk yolu üzerinde birçok defa görülen ancak ne zaman ve ne amaçla yapıldığını kimsenin bilmediği Taş Ev BüyükAile Gönüllüleri aracılığıyla gün yüzüne çıktı.

TAŞ EV ŞEHZADELERİN KONAKLAMASI İÇİN ÖZEL OLARAK İNŞA EDİLMİŞ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BüyükAile projesi kahpasımnad Beyaz Masa uzman ekipleri tarafından sahada BüyükAile Gönüllüleri ile birlikte yapılan ortak çalışmalarda ilginç tespitler de yapılıyor. Susurluk ilçesine bağlı Sultançayır Mahallesinde ikamet eden BüyükAile Gönüllüsü Serkan Kaçar (70), buradaki Taş Evin Osmanlı döneminde bir yerden bir yere seyahat esnasında Şehzadelerin konaklaması için yapıldığını söyledi. Verdiği bilgilerle kamuoyunun çok da bilmediği bir konuyu gün yüzüne çıkaran Serkan Kaçar, "Sultançayır şehzadeler şehri olan Manisa'dan Osmanlı başkenti olan İstanbul yolu üzerinde bulunuyor. O yüzden eski zamanlardaki yolculukları sırasında Şehzadeler geçerken buradaki taş evde dinlenirlermiş. Osmanlı zamanından kalan tarihi bir yapı" dedi.
BüyükAile ekiplerinin ortaya çıkardığı ecdat yadigarı Taş Ev geçmişe ışık tutuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balıkesir'deki Kültürel Miraslara Büyükaile Katkısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement