Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Sındırgı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına Güner seçildi.

17.03.2014 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sındırgı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına 394 oyla Halil Güner seçildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası hizmet binasında seçime 4 liste ile gidildi. Seçimde odaya kayıtlı 799 üyeden 703'ü oy kullandı ve 700 geçerli oyun 394'ünü alan Güner başkan oldu. Yönetim Kurulunda ise şu isimler yer aldı, Ali Yiğit, Hasan Kurt, Ramazan Tavlı, Hüseyin Akbulut, Halil Kocaaslan, Halil Göşgüncü.

Güner, seçim sonrası yaptığı konuşmada, "İlçemizin kalkınmasına yönelik büyük projelere Allah'ın izniyle imza atmak istiyoruz.  Tüm üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

-Yerel seçime doğru

AK Parti Bandırma Belediye Başkan adayı Recep Şekerci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşlara bir çok yeni hizmet getireceğini vurguladı.

Görme engellilere yönelik sesli kütüphane kurulacağını ifade eden Şekerci, "Görme engelli vatandaşlarımız için sesli kütüphane kuracağız. Bu yazıyı sese çeviren tarayıcıların bulunduğu bir kütüphane olacak. Bu vatandaşlarımız, günlük gazeteleri dinleyerek okuyabilecek, araştırma yapabilecek ve bunların sonuçlarını aynı ortamda Brail Alfabesi ile alabilecekler" dedi.

Bandırma Kent Rehberi projesi kapsamında, vatandaşların oturdukları bina hakkında kolay bir şekilde bilgi alabileceğini dile getiren Şekerci, "E belediye hizmeti ile istenilen binanın imar durum belgesi istendiği anda vatandaş tarafından alınabilecek. İmar durum belgesi, plan, altlık ve ortofoto bilgisiyle görüntülenip, yazdırabilecek, ada ve parsel bilgileri ile imar durumu yapılıp, plan notlarına ulaşılabilecek. Böylece kimse haksız rant elde etmemiş olacak" diye konuştu.

-Yerel seçime doğru

CHP Bandırma Belediye Başkan Aday Dursun Mirza, Kapalı Pazaryeri projesini anlattı.

Çınaraltı Mahallesinde vatandaşların sorunlarını dinleyen Mirza, gündemlerinde kapalı pazaryeri konusunun tartışıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Pazaryeri tartışması olduğunda AK Partili Belediye Meclis Üyeleri red oyu verme kararı almışlar. Fakat abileriyle telefon konuşması yaptıktan sonra bir şerh konulmasını istediler. Şerh de Bursa Anıtlar Kurulundan izin almaktı. Anıtlar Kuruluna iş gidince uzuyor biliyorsunuz. Biz de projemizi sekiz kere gönderdik. Her defasında aylarca bekledik ama nihayetinde dört yıl içerisinde izin almayı başardık. Hatta Eşref Kasapoğlu pazaryerini oraya yapamazsınız. Biz oraya heykel dikmek istedik fakat Anıtlar Kurulundan izin alamadık, siz nasıl pazaryeri yapacaksınız dedi. Bizde bunun mücadelesini vereceğimizi söyledik." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement