Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Balıkesir\'den Kısa Kısa

AK Parti Manyas İlçe Başkanlığına Kahraman getirildi.

02.07.2014 19:14

AK Parti Manyas İlçe Başkanı Fikret Altun'un yerine eski Belediye Başkanı Hasan Kahraman getirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu tarafından Ankara'ya çağrılarak yeni ilçe yönetimini kurma görevi verilen Kahraman, yaptığı açıklama, şunları kaydetti:

"2002 yılında AK Parti ilçe teşkilatının kuruluşunda başkan yardımcısı, 2004 yılında il genel meclisi üyesi, 2009 seçimlerinde ise Manyas Belediye Başkanı olarak görev yaptım. 12 yıllık siyasi hayatım boyunca ve bundan sonra da almış olduğum görevlerde vatandaşımıza hiç bir zaman ideolojik bakış açım olmamıştır, bundan sonraki çalışmalarımızda da düsturumuz devam edecektir. İlçemizin yararına olan tüm hizmetlerde bundan sonraki siyasi kimliğim ve görevim ile ideolojiden arınmış olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz."

-Manyas'ta biçerdöver kontrolleri

Manyas Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik ekipleri, hasat döneminde tane kaybının önüne geçmek için biçerdöver kontrolleri yapıyor.

İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, kontrollerde biçerdöver kullanıcısının operatör belgesi, G sınıfı ehliyeti ile yangın tüpü başta olmak üzere tüm teknik donanımının incelendiğini söyledi.

Yapılan kontroller arasında biçerdöverin tane dökümü yapıp, yapmadığı, biçilen alanda ürün kaybının yüzde 2'nin altında olması, saman kaybının da önüne geçmek için zeminin en çok 10 santim üzerinden biçilmesi gerektiğini vurgulayan Işıktaş, ilçede bu yıl 80 bin dekar alanda buğday ekimi yapıldığını belirtti.

Işıktaş, arazilerde rekoltenin buğdayda 750 kilogram, arpada ise 800 kilogramı geçtiğini ifade etti.

Edremit'te ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı

Edremit'te Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar yapılıyor.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ilçe genelinde ihtiyaç sahibi ailelerin belediye yetkilileri, muhtarlar, okul müdürleri ve diğer görevlileri tarafından belirlendiğini ve yardımda bulunulduğunu ifade etti.

Şimdiye kadar Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri tarafından 171 aileye sıcak yemek, 4 bin aileye gıda ve 224 aileye de sosyal marketten yardım yapıldığını belirten Saka, şunları kaydetti:

"Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği ilçemiz genelinde ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Belediyemiz aşevinden sıcak yemek servisi, gıda yardımı ve sosyal marketten çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Bu yardımları yaparken yurttaşlarımızın incinmemesine özen gösteriyoruz. Müslümanlığın temel şartlarından olan 'Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek' anlayışı ile yardımları ekiplerimiz gece saatlerinde ve gizlilik içerisinde ailelere teslim ediliyorlar." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement