Balıkesir) Denizden 3 Dev Bereket Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Balıkesir) Denizden 3 Dev Bereket Çıktı

(BALIKESİR) Denizden 3 dev bereket çıktıBALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde,bir balıkçı teknesinin ağlarına toplam da 110 kilogram ağırlığında 3 dev kılıç balığı takıldı.

22.02.2017 17:07

(BALIKESİR) Denizden 3 dev bereket çıktı

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde,bir balıkçı teknesinin ağlarına toplam da 110 kilogram ağırlığında 3 dev kılıç balığı takıldı.

Kilosunu 50 liradan bir restaurantın satın aldığı öğrenilen 3 kılıç balığı parçalanmadan önce bir süre Sakarya Mahallesindeki balık marketinde sergilendi. 5 bin liraya satılan 3 dev kılıç balığının bereket anlamına geldiğini belirten marketin sahiplerinden Mustafa Topçu, 3 dev balığın İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında ağlarına takıldığını anlattı.

Balıklardan en büyüğünün 50, diğer ikisinin de 40'ar kilo olduğunu kaydeden Mustafa Topçu, "Bu balıkları İzmir'deki bir restauranta sattık. Balıkçılık dilinde 'sabah suyu' dediğimiz sabah saatlerinde bu balıkları yakaladık. Hemen sattık ve ekonomik anlamda yüzümüz güldü. Allah bereket versin. Allah olmayanlara da versin" dedi.

Balıkçılık piyasasında iri kılıçbalıklarının iyi fiyatlara satıldığını belirten Mustafa Topçu, "Bu kılıç balıklarının küçük boyları olanlar piyasada 30 lira civarında satılıyor. Ama o boydaki balıkların avlanması yasak olduğu için biz, onları yakaladığımızda hemen denize geri atıyoruz" diye konuştu.

Balıkçılardan Hüseyin Topçu ise, "Uzun zamandan beri ilk kez ağlarımıza böylesi büyük balıklar takıldı. Bu büyüklükteki kılıç balıkları her zaman yakalanmıyor. Bu tür balıklara genelde İzmir ve çevresindeki ilçelerin açıklarında rastlanıyor. Bu balıkların oldukça büyük olması da sergilediğimizde vatandaşlar tarafından epey ilgi gördü. Balıkları bir restauranta sattık. Bu restaurant balıkları toptan satın aldığı için uygun bir fiyata sattık" diye konuştu.

Balıkesir) Denizden 3 Dev Bereket Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Balıkesir) Denizden 3 Dev Bereket Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement