Balıkesir Kutlu Doğum Şölenine Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Kutlu Doğum Şölenine Hazırlanıyor

Balıkesir Kutlu Doğum Şölenine Hazırlanıyor

Balıkesir İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik hazırladı.

09.04.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik hazırladı.

İl Müftüsü Turgut Açari, Kutlu Doğum Haftası kutlamalarıyla ilgili hazırlanan program ve etkinlikler hakkında basını bilgilendirdi. Müftülük binasında düzenlenen basın toplantısında hafta ve düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgiler veren Müftü Açari, Balıkesirlilerin bu tür faaliyetlere, hayır hasenatlara gösterdiği ilgi ve alakalarından dolayı müteşekkir olduklarını ifade etti. Daha önce Adapazarı İl Müftülüğü uhdesinde bulunan "Kutsal Emanetler" ile ilgili 30 adet fotoğraftan oluşan eserin artık Balıkesir İl Müftülüğü'nün uhdesine alındığını açıklayan İl Müftüsü Turgut Açari, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ve ashabına ait kılıç, ok, yay, Kur'an, vb. ile yine Peygamber Efendimiz'in yazdığı mektupların bulunduğu fotoğrafların 14 nisan tarihinde düzenlenecek bir etkinlikte Zağnos Paşa Cami'de sergileneceğini, Kutsal Emanetler fotoğraflarının daha sonra Müftülük binasında sürekli sergileneceğini bildirdi.

14-20 nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası'nda, ilk gün Zağnos Paşa Cami'de düzenlenecek etkinlikte İl Müftüsü Turgut Açari'nin açılış konuşması yapacak. 10.00 ila 17.00 saatleri arasındaki etkinlikler mevlit programı ile başlayacak. Türk Kızılay'ı tarafından çadır kurulacak, gönüllülerden kan bağışı kabul edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ile birlikte tüm vatandaşlara açık olan kan bağışının 10.00 ile 17.00 saatleri arasında gün boyu süreceği bildirildi. Açılışı yapılacak Hat-Tezhip, Ebru ve Kutsal Emanetler Sergisi de tüm gün ziyarete açık kalacak. Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının ikinci gününde (15 Nisan Salı) Karesi AVM Toplantı Salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar'ın konuşmacı olarak katılacağı, "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu bir konferans verilecek. 19 Nisan Cumartesi günü ise Bahçelievler Mahallesi'ndeki İmam-ı Birgivi Cami'de Kur'an ziyafeti sunulacak. Zeki Sayar'ın konuşmacı olduğu konferansın bir de Balıkesir Üniversitesi'ndeki öğrenciler için kampüste de düzenlenmesinin planladığı bildirildi.

İl Müftüsü Turgut Açari, gazetecilerle sohbet sırasında yöneltilen soruları da cevapladı. Balıkesir Büyükşehir ile birlikte kurulan Altıeylül ve Karesi ilçelerindeki İlçe Müftülüklerinin de hemen kuruluşunu tamamlayıp faaliyete geçirdiklerini iki Müftü Yardımcısını görevlendirme yaparak Altıeylül ve Karesi İlçe Müftüsü olarak atadıklarını, asil atamaların ise Haziran ayında gerçekleşeceğini aktardı. Paşaalanı Mahallesi'ndeki yeni Müftülük binasının toplam 5 milyon 500 bin TL'ye mal olduğunu belirten İl Müftüsü Turgut Açari bu rakamın 1 milyon TL'sinin eski Vali Yılmaz Arslan tarafından Ankara'dan parça parça geldiğini, 1 milyon TL'sinin ise şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından bağışlandığını (binadaki Kuran Kursu bölümünün tamamını Edip Uğur üstlendi), kalan 3.5 milyon TL'nin ise Balıkesirli vatandaşlardan toplandığını belirterek katkı sağlayan herkese dua ve teşekkür ettiklerini kaydetti. Açari, "Buraları hizmet makamları, yeni binamızın Balıkesir'e Balıkesirlilere yakıştığını düşünüyoruz. Bizler memuruz, bugün var isek yarın yokuz. Ancak bu eserler kalıcı, iyi ve güzel hizmetler verilmeye devam edilir" şeklinde konuştu.

Turgut Açari, İl Müftülüğü olarak Balıkesir'e merkez ve ilçelerden gelecek olan öğrencileri kapsayacak bir kapasitede il merkezinde yatılı bir Kur'an kursu hizmet binası yapmayı planladıklarını, bu bağımsız bina için yer arayışında olduklarını bildirdi. İl Müftüsü Açari, 14 Nisan Pazartesi günü Zağnos Paşa Cami'de başlayacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine tüm vatandaşları davet etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir Kutlu Doğum Şölenine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement