Bandırma'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bandırma'dan Kısa Kısa

Bandırma\'dan Kısa Kısa

Güney Marmara'da sanayi yatırımları, tarım alanlarını azaltıyor.

25.06.2014 11:53

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, İstanbul ve Tekirdağ bölgesindeki sanayi yatırımlarının Bandırma- Biga ve Bandırma-Bursa hattına kaymasının, tarım alanlarını olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Sanayi yatırımlarının bu hızla devam etmesi durumunda, Bandırma'nın tarıma dayalı sanayi özelliğini yitireceğini ifade eden Dönmez, "Bu gelişmelerden sonra tarım ve tarıma dayalı sanayi kenti olan Bandırma gelecek 15 yıl içinde sanayi kentine dönecek. Bu değişimle birlikte Bandırma ve çevresinde geçimini tarımdan sağlayan insan sayısı azalacak ve köylerden şehre göçler başlayacak" dedi.

Tarım politikasındaki sorunların çözümü için devlet politikası uygulanmasını isteyen Dönmez, şunları kaydetti:

"Her hükümet kendi programına göre tarım politikası uyguluyor. Öncelikli olarak tarımda üretim planlaması oluşturulmalıdır. Bir sene iyi para yapan ürün gelecek yıl herkes tarafından ekiliyor. Bu sefer de talepten çok arz olunca ürün para yapmıyor. Ayrıca devlet tarafından verilen desteklemeler rekolteye göre verilmelidir. Birim alan göre verilen desteklemeler uzun vadeli üreticiye fayda sağlamıyor."

Bandırma'ya üniversite kurulması

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, ilçenin her geçen gün geliştiğine dikkati çekerek, Bandırma'ya üniversite kuruma zamanının geldiğini söyledi.

İlçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla üniversite kurulması için çalışma başlattıklarını dile getiren Kılkışlı, "Bandırma'da, Balıkesir Üniversitesine bağlı olarak Denizcilik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Yüksek Okulu ve Meslek Yüksek Okuluna bağlı birçok bölüm yer almaktadır. Bandırma'da yüksek öğrenim gören öğrenci sayısı 5 bin 500 civarındadır. Bandırma gelişen ve gelişmeye çok açık bir şehirdir. Bu sebeple artık Bandırma'nın kendi üniversitesine kavuşması gerekmektedir" şeklinde konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement