Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özdemir Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özdemir Açıklaması

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, "Günümüzde üniversitelerden iyi bir eğitim üniversitesi ve iyi bir araştırma üniversitesi olmaları, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmeleri beklenmektedir.

14.11.2015 15:43

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, "Günümüzde üniversitelerden iyi bir eğitim üniversitesi ve iyi bir araştırma üniversitesi olmaları, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmeleri beklenmektedir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak her üç görevi de en iyi şekilde yerine getirebilmek için büyük bir gayret içerisinde olacağız" dedi.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl açılan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin 6 yerleşke, 4 enstitü, 5 fakülte, 1 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 7 bölüm ve 16 programla eğitim hayatına devam ettiğini belirtti.

Yaklaşık 10 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede 130 öğretim elemanı ile 52 idari personelin görev yaptığını belirten Özdemir, başta merkez kampüsü olmak üzere Bandırma, Gönen, Manyas ve Erdek ilçelerinde yerleşkelerin bulunduğunu aktardı.

Fakültelere yeni bölüm ve anabilim dalı eklenmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Özdemir, "Bu kapsamda kuruluş yasasında yer alan Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünün bölüm ve anabilim dallarının oluşturulmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Yeni kurulan bir üniversite olarak ilçenin, şehrin, bölgenin ve Türkiye'nin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınması ve gelişiminde kendilerine büyük bir sorumluluk düştüğünü anlatan Özdemir, "Üniversite olarak, sürekli bu sorumluluk bilinci içerisinde hareket edeceğiz. Günümüzde üniversitelerden iyi bir eğitim ve araştırma üniversitesi olmaları, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmeleri beklenmektedir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak her üç görevi de en iyi şekilde yerine getirebilmek için büyük bir gayret içerisinde olacağız" diye konuştu.

Gelişmiş ülkelerde üniversite-sanayi ilişkisinin çok kuvvetli olduğunu vurgulayan Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini ve üniversite-sanayi iş birliğine önem vererek buna yatkın bir akademik kadroyu oluşturmaya gayret edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özdemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement