Bartın'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Bartın'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Bartın\'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Bartın’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümü kutlandı.

30.08.2016 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü kutlandı.

Bartın'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Kutlamalar Valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Bartın Garnizon Komutanlığı'nda görevli Teğmen Eren Ayhan tarafından yapıldı.

Ayhan, "30 Ağustos zaferi; zafere inanan, kendisine güvenen, askerine destek olan, özgürlüğe gönül vermiş ve bütün imkansızlıklara rağmen güçlü düşmanlarını yenen bir milletin destanıdır. Bu askeri zafer ile; siyasi zaferlerin de yolu açılmıştır. Mudanya mütarekesi yapılmış, Trakya işgalcilerden kurtarılmış ve nihayet, müzakere gücünü büyük zaferdeki yenilmezlikten alan Türk delegasyonunun siyasi mücadelesi sonucunda barış anlaşması imzalanmıştır. Böylece, büyük Türk zaferi, milletler arası hukuk kurallarına göre tescil edilmiş ve Türk kurtuluş savaşı fiilen sona ermiştir. Başkomutanlık meydan muharebesinin önemi, sadece düşman ordularının yenilmesinden değil, aynı zamanda yüce Türk milletinin tarihinde yeni bir dönem açarak, yeni bir Türk devletinin kurulmasına imkan sağlamasından da kaynaklanmaktadır. Bugün zaferlerin en büyüğü olarak başkomutanlık meydan muharebesi, Türk milletinin kahramanlık duygusunu ve milli gururunu besleyen en güçlü kaynaklardan biridir ve böyle kalacaktır" dedi.

Kutlama Törenine, Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Vedat Selvitop, Belediye Başkanı Cemal Akın, kurum amirleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Bartın Valisi Nusret Dirim makamında tebrikleri kabul etti. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement