Bartın'da, Ankara Katliamında Ölenler Mum Yakılarak Anıldı - Son Dakika
Güncel

Bartın'da, Ankara Katliamında Ölenler Mum Yakılarak Anıldı

Bartın\'da, Ankara Katliamında Ölenler Mum Yakılarak Anıldı

Ankara'daki bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 102 kişi, katliamın 1'inci haftasında Bartın'da 'Barış' yazılı afiş üzerinde mumlar yakılarak anıldı.

17.10.2015 12:23

Ankara'daki bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 102 kişi, katliamın 1'inci haftasında Bartın'da 'Barış' yazılı afiş üzerinde mumlar yakılarak anıldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği, Türk Tabipler Birliği üyesi yaklaşık 30 kişi, Hükümet Caddesi'nde bir araya gelerek katliamda ölenleri andı. Grup, yere koydukları 'Barış' yazılı beyaz afişin üzerinde katliamda ölenler için 102 mum yaktı. İlk bombanın patladığı saat 10.04'te ölenler için saygı duruşunda bulunuldu ve afişin üzerine karanfiller bırakıldı.

Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Selma Setan, bıkmadan uzanmadan tüm gerçekleri ülkeye anlatacaklarını belirterek, şöyle dedi:

"Ankara katliamındaki bombacıların isimlerinin tespit edilmesine rağmen yakalanmadığını anlatacağız. Gazetelerin haberlerinde ve siyasi partilerin raporlarında dahi ismi geçen kişilerin, MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü de dahil birçok devlet kurumuna çok yakın bir mesafede bu korkunç katliamı gerçekleştirdiklerini herkes bilecek. Ankara katliamında adı geçenlerin Suruç katliamı ile bağlantılarını hatırlatıp, Suruç ile ilgili Meclis araştırmasını reddedenleri her platformda teşhir edeceğiz. 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara'nın kirli, karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın'da, Ankara Katliamında Ölenler Mum Yakılarak Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement