Barzani, PKK ve İ-Kdp Arasındaki Çatışmayı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Barzani, PKK ve İ-Kdp Arasındaki Çatışmayı Kınadı

Barzani, PKK ve İ-Kdp Arasındaki Çatışmayı Kınadı

Irak'taki kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, İran sınırında İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) peşmergeleri ile PKK arasında çıkan ve 1 peşmergenin öldüğü çatışmayı kınadı.

25.05.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'taki kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, İran sınırında İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) peşmergeleri ile PKK arasında çıkan ve 1 peşmergenin öldüğü çatışmayı kınadı. Barzani, kardeş kavgasından kimsenin yarar sağlamayacağını ve tüm taraflara zarar vereceğini belirterek, "İki taraf arasındaki çatışmayı kınıyorum" dedi. KDP ve KYB'den oluşan bir heyet taraflar arasında barışın sağlanması için Kandil Dağı'na gitti.

İran sınırında PKK denetiminde bulunan Kelaşin bölgesinde geçen hafta üs kurmak isteyen İKDP peşmergelerini ablukaya alan PKK, denetimlerindeki alanlarda üs kurmalarına izin vermedi. Dün sabah saatlerinde peşmergeler ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 peşmerge öldü. İKDP, PKK'nın kendilerine saldırdığını dile getirirken; PKK, İran'a geçmek isteyen İran peşmergelerine yardımcı olmak istediklerini ancak peşmergelerin alanda hakimiyet kurmak istedikleri için çatışma çıktığını öne sürdü.

BARZANİ ÇATIŞMAYI KINADI

PKK ve İKDP arasındaki sorunun çözülmesi için bu Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesut Barzani, başkanlığın resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Kürt partileri arasındaki kardeş kavgasının hiç bir tarafa yarar vermeyeceğini aksine zarar vereceğini belirten Barzani, her iki tarafa da sorunların diyalog yoluyla çözülmesi için çağrı yaptı. Yazılı açıklamasında PKK ve İKDP arasında yaşanan çatışmayı kınayan Barzani şunları söyledi:

"PKK ve İKDP arasında sınırda yaşanan çelişki ve çatışmayı kınıyorum. Her iki taraftan da kendilerini gözden geçirmeleri talebinde bulunuyorum. Sorunu derinleştirmesinler ve dağılmaya yol açmasınlar, çelişki çıkarmasınlar. Sorunlarını diyalog ve anlayış temelinde çözsünler. İç savaş tüm taraflara zarar verecektir ve bu savaştan kimse başarı sağlayamaz. Böylesi bir iç çelişki ve çatışma durumu ne halkımızın ne de partilerin çıkarınadır. Daha önce belirtmiştim, kardeş kavgası her anlamda haram edilmeli. Şimdi de tekrarlıyorum, kardeş kavgası olmamalı, Kürt Kürt'ün kanını dökmemeli. Taraflar genel sorumluluk temelinde yaklaşmalıdır. Her türlü çatışma ve savaş Kürt taraflarına, topraklarına ve Kürdistan halkına zarar verecektir. Kürdistan halkının huzur ve umudunu da ortadan kaldıracaktır. Kürdistan tarafların siyasi hesaplarının mekanı haline getirilmemeli. Her iki taraf arasında açığa çıkan bu kriz durumunu aşmak için Kürdistan bölge hükümeti tüm imkanlarını kullanmalı ve çaba sarf etmelidir."

KDP-KYB HEYETİ KANDİL'E GİTTİ

PKK ve İKDP arasındaki hüsümetin sonlanması için KDP ve KYB temsilcilerinden oluşan bir heyet bugün KCK yetkilileriyle konuyu görüşmek üzere Kandil Dağı'na gitti. Irak Kürdistan Bölgesel Hükümeti İçişleri Bakanı Kerim Sincar'ın başkanlığını yaptığı KDP ve KYB'den oluşan heyet görüşmeden sonra alınan kararları açıklayacak. Irak Kürdistan Parlamentosu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, her iki tarafada sorunlarını diyalogla çözülmesi çağrısı yaptı. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barzani, PKK ve İ-Kdp Arasındaki Çatışmayı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kürdistani cephe: pkk kürdistan düşmanlarına hizmet eden ihanet şebekesidir pkk ergenekon muhaberat ve fars devletinin kirli koludur kürdistani bir güç değildir 0 0 Yanıtla

Advertisement