Başbakan Davutoğlu Kırşehir'de - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu Kırşehir'de

Başbakan Davutoğlu, IŞİD tarafından Musul'da rehin alındıktan sonra Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Mesut Taşkıran'ın düğün törenine katıldı.

27.09.2014 16:19  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü IŞİD tarafından Musul'da rehin alındıktan sonra Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Mesut Taşkıran'ın düğün törenine katıldı.

Ahilik Haftası törenlerine katılmak üzere Kırşehir'de bulunan Başbakan Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu, törenin ardından Mesut Taşkıran ile Hazal Çağlar çiftinin düğününün gerçekleştirileceği Kent Park'a geldi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin kıydığı nikahta çiftin şahitliğini Başbakan Davutoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak yaptı.

Davutoğlu nikahın ardından yaptığı konuşmada, "Bu düğün sadece Çağlar ve Taşkıran ailesinin düğünü değil, bu düğün bütün Türkiye'nin düğünü oldu. Çünkü sizin yaşadıklarınız, bu üç ay içinde Mesut'un yaşadıkları ve diğer arkadaşlarının, kardeşlerinin yaşadıkları hepimiz için gerçekten çok ciddi bir sınav olmuştu. En sonunda, bu sabrının sonunda Mesut emeline kavuştu" dedi.

Geçen hafta Şanlıurfa'dan Ankara'ya gelirken uçaktakilerin bir çoğuna evli olup olmadıklarını sorduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Mesut'a daha sormadan demek ki bunları planlıyordu, bakmayın biraz önce tereddüt eder gibi olduğuna, o anda gözleri ışıl ışıl 'Sayın Başbakanım sizi düğünümüzde görmek istiyoruz' dedi.  'En kısa zamanda yap o zaman, ben Kırşehir'e geliyorum' dedim. Bu günü tespit ettik fakat o kadar iddialı ki Mesut maşallah cömert, gönlü geniş, 'Bütün Türkiye'yi bekliyorum' dedi. 'Bütün Türkiye'yi ağırlayabilir misin' dedim. 'Ağırlarız inşallah' dedi. Bu da Ahi Evran memleketinden olmasından cömert, gönlü geniş, sahavetli. İnşallah bu güzel evlilikte, gelinimizle de tanıştık Hazal'la da, aileleriyle de tanıştık her ikisi de çok güzel aileler. Allah bu ailelere öyle bir rızık versin ki helal bir rızık, inşallah bütün Türkiye'yi ağırlayacak imkanlara kavuşursunuz" diye konuştu.

Nikah vesilesiyle bütün Kırşehirliler'e teşekkür eden Davutoğlu, "Allah hayırlı mübarek etsin, Allah sizlere bir daha ayrılık göstermesin. Yavuklu iken ayrıldınız ama birleşerek iki düğünü bir arada ettiniz. Allah bir yastıkta kocatsın. Sizlere ve sizlerden gelecek nesillere bol ve helal rızık, sağlıklı ömür, faydalı ilim nasip eylesin" dedi.

Misafirler arasında Ela bebeğin de bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Ela bebeğin de inşallah düğününü birlikte ederiz. Sizlere de nice güzel yavrular Allah nasip eder, tekrar iki aileye de bütün Türkiye'ye de hayırlı mübarek olsun diyorum ve bir hafta içindeki bu belki sekiz gün önce hayal edemeyeceği Mesut'un, belki onun için tereddüdü aşkından sevdasından. Allah bu sevdanızı bu muhabbetinizi daim eylesin, muhabbetinize ve yuvanıza hep esenlikler versin" diye konuştu.

Davutoğlu, evlilik cüzdanını gelin Hazal Çağlar'a verdi. Damada, "Mesut bir daha kaybolmazsın sağda solda biliyorum ama bunu yine de kızımıza, gelinimize vereyim. O en iyi şekilde muhafaza edecektir. Zaten o ayrılık günlerinde de sana olan muhabbetini kalbinde güzel muhafaza ettiği için bu güzel anı yaşadık, güzel dualar ettiği için" diyen Davutoğlu, geline de "Hazal emanetine sahip çıkacağına eminiz. Allah hayırlı mübarek etsin" diye seslendi.

-Yastık yüzü ve atletten bayrak

Davutoğlu, damat Mesut Taşkıran'ın kendisine bir hediye hazırladığını söyledi ve hikayesini anlatmasını istedi. Taşkıran da rehineliği döneminde hazırladığı Türk Bayrağını çıkararak, alıkonulduklarında bayrak dahil her şeylerinin ellerinden alındığını anlattı. "Bayrağımızı bile bize çok gördüler" ifadesini kullanan Taşkıran, kendisinin de bunun üzerine yastığının yüzü ve atletinden yaptığı bayrağı Davutoğlu'na hediye etti.

Davutoğlu, Taşkıran'ın sözleri üzerine, "Bu çok güzel bir emanet bize hediye etmek için getirmiş ama hediyeyi aldım kabul ediyorum. Yalnız bu kadar güzel bir hatırayı en iyi kendisi saklar diye düşünüyorum ve hediyeyi tekrar kendilerine veriyorum. Nesilden nesile bu bayrağı emanet etsinler torunları torunlarına kadar bir gelenek olarak devam etsin. Ben tekrar bu bayrağı size hediye ediyorum, çünkü böyle şartlarda bu bayrağı gerçekten kendi elinle, emeğinle ve zor şartlarda yapmışsan, buna en güzel saygıyı sen gösterirsin. Allah bu bayrağı bu semalardan hiç indirmesin. Sizleri ve bundan sonraki neslimizi de hep bu bayrak altında hür ve özgür yaşamayı nasip eylesin" diye konuştu.

Öte yandan, Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Mesut Taşkıran'ın düğün masrafları, Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla Kırşehir Belediyesince karşılandı. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu Kırşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement