Başbakan Erdoğan: Filistin Olayından Memnun Olan İslam Ülkeleri Var - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Filistin Olayından Memnun Olan İslam Ülkeleri Var

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ortadoğu'nun her karışında şu anda kan akıyor.

17.07.2014 16:14

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ortadoğu'nun her karışında şu anda kan akıyor. Ne kadar acıdır ki akan kan Müslüman kanıdır. Daha da acıdır ki kan akıtan Filistin'deki hariç yine Müslümandır" dedi.

Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda "Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı"na katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasını büyük bölümünü başta Filistin olmak üzere Ortadoğu'ya ayıran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Filistin olayından memnun olan İslam ülkeleri var, çünkü memnun olmasalar onlar da müdahil olurlar.

Filistin'de yaşanan, bir mezhep çatışması olmadığı için, bir Şii-Sünni çatışması olmadığı için, oradaki can alıcı mesele maalesef İslam dünyasının da ilgisini çekmiyor. İşte burası yaralayıcı. Oysa hepimiz biliyoruz ki Filistin'de bizim çocuklarımız, bizim yavrularımız ölüyor. Filistin'de bizim özbeöz kardeşlerimiz şehit ediliyor. Filistin'de insanlık ölüyor, insanlık onuru ölüyor. Özellikle de Müslümanların izzeti, şerefi ölüyor. Bakın daha ileri gidiyorum; kim ne derse desin, bizim için önemli olan Rabbimizin rızasını kazanmaktır, kulların rızasını değil.

Biz Filistin'in 1948'den beri yaşadığı çile için kıvranırken, ardından hatırlayın, Afganistan çıktı. Afganistan'a Lübnan eklendi. Lübnan'a, Irak eklendi. Irak'a Suriye, Mısır, Somali, Myanmar eklendi. Filistin meselesinde, İslam dünyası dik dursaydı belki Afganistan olmayacaktı. Afganistan'da sağduyu hakim olsaydı belki de bugün İslam coğrafyası her yanından kanıyor olmayacaktı."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Filistin Olayından Memnun Olan İslam Ülkeleri Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement