Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Akdoğan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Akdoğan Açıklaması

"Yeni Ergenekon, Neoergenekon veya yeni vesayet odakları vesaire bunların hiçbirisine müsamaha gösteremeyiz" "Vesayetçi anlayışın her türlüsüne karşıyız. Yani bu ister kızıl olsun ister yeşil olsun ister beyaz olsun"

19.03.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, "Yeni Ergenekon, Neoergenekon  veya yeni vesayet odakları vesaire bunların hiçbirisine müsamaha  gösteremeyiz" dedi.

Polatlı Belediyesi itfaiye binası açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdoğan, "Vesayetçi anlayışla, darbeci anlayışla çok mücadele ettik. Yeni bir vücutta yeniden hortlatılmaya çalışılıyor. Buna biz müsaade etmeyiz.  Kimden gelirse, kime karşı olursa olsun, bu vesayetçi anlayış demokrasiye aykırıdır. Hukuk devletine aykırıdır. Milletin iradesini tasallut altına almaktır. Biz buna müsaade etmeyiz" diye konuştu.

Akdoğan, "Vesayetçi anlayışın her türlüsüne karşıyız. Yani bu ister kızıl olsun ister yeşil olsun ister beyaz olsun.  Yeni Ergenekon, Neoergenekon veya yeni vesayet odakları vesaire bunların hiçbirisine müsamaha  gösteremeyiz" diye konuştu.

Ergenekon türü vesayetçi yapılanmalarla mücadele edeceklerini belirten Akdoğan, şunları söyledi:

"Ergenekon türü yapılanmaların her türlüsüne karşı, aynı kararlılıkla mücadeleye devam ederiz. Bizim bu Ergenekon konusunda da pozisyonumuz değişmemiştir. Darbeci anlayışa karşı olan bu iktidardır ve bu işin mağduru da AK Parti'dir. Ama biz yaşın yanında kuru da yanmasın, sapla saman karışmasın kamu vicdanının da bir takım soru işaretleri var, bunlar giderilsin ve adalet yerini bulsun istiyoruz. Yani herkes serbest kalsın değil kim yanlış yaptıysa layığını bulsun ama mağdur ve mazlum da kimse edilmesin. Bizim dediğimiz bu."

Polatlı Belediyesi itfaiye binasının açılışı ve Hayırsever İrfan-Ruhiye Yurtseven çiftinin Şentepe Mahallesi'nde yaptıracağı 24 derslikli okulun  temel atma törenini gerçekleştiren Akdoğan, daha sonra Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Faruk Bilici ve parti yöneticileriyle yemekte bir araya geldi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Akdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement