Başbakan Yardımcısı Atalay ve Bakan Ergün, Kırıkkale'de - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Atalay ve Bakan Ergün, Kırıkkale'de

Başbakan Yardımcısı Atalay ile Bakan Ergün, Kırıkkale'nin bilim, sanayi ve teknoloji açısından cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

16.11.2012 11:41  Güncelleme: 11:50

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kırıkkale'nin bilim, sanayi ve teknoloji açısından cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Atalay, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kırıkkale'de Güç Birliği Platformu toplantıları yapıldığını anımsatarak, bugünkü toplantının Güç Birliği üyelerinin de katıldığı geniş kapsamlı bir buluşma olduğunu söyledi.

Alınan kararlarla ilgili toplantının ardından açıklama yapılacağını ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Bu toplantıda hem Kırıkkale'yi değerlendireceğiz hem de Kırıkkale'de Sanayi Bakanlığı'nın inisiyatifinde neler yapılabilir onlara bakacağız. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın Kırıkkale'ye bundan sonra olabilecek katkıları, burada geliştirilebilecek inisiyatifler, gerek organize sanayi olarak, teknopark olarak, üniversite boyutu olarak bütün konuları ele alacağız. Zaten bunun altyapısı daha önceden oluşturulmuştu."

Basına kapalı devam eden toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün yanı sıra TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, MKEK Genel Müdürü Emekli Tümamiral İzzet Artunç, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile diğer yetkililer katıldı.

Muhabir: Emrah Yaşar/ İsmail İçer

Yayıncı: Ahmet Ekici - KIRIKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Atalay ve Bakan Ergün, Kırıkkale'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement