Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (2)

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "O adamlarda oyun bitmez, bunlarda şeytana bile pabuç bırakmayacak bir sürü oyunlar, tezgahlar vardır.

18.07.2016 22:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "O adamlarda oyun bitmez, bunlarda şeytana bile pabuç bırakmayacak bir sürü oyunlar, tezgahlar vardır. Şimdi bu meydanları bölmeye çalışacaklar, bu meydanlardaki iradeyi farklılaştırmaya çalışacaklar. Milletimiz dikkatli olsun. Meydanlar bütün partilerin ortak meydanıdır." dedi.

Kurtulmuş, TRT Haber'in canlı yayınında açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

FETÖ elebaşı Fettullah Gülen'in darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamaya değinen Kurtulmuş, "Amerika'da medyaya yaptığı bazı açıklamalarda da aslında bir şekilde kendisi de itiraf ediyor. 'Bu insanların içinde beni sevenler olabilir. Bana hayranlık duyanlar olabilir. Yani ben görmedim, bilmiyorum, duymadım.' Üç maymunları oynuyor. Ama bu ifadesi dahi aslında bir türlü bir ilişkinin olabileceğini ortaya koyuyor. Kaldı ki bu artık son derece açık bir şeydir. Hiç kimsenin 'delil, delil' diye söylemesine de gerek yok. Bundan sonrası mahkemelerin işidir. Millet yapacağını yaptı, bu darbeyi durdurdu. Mahkemelerin görevi de darbeyle irtibatlı olan herkesi, bu FETÖ örgütüyle irtibatlarını delilleriyle ortaya koyarak karar vermektir. Mahkemelerdeki dosyaları olgunlaştırmaktır." değerlendirmesini yaptı.

Yargıdaki ve Emniyetteki örgütlenmelere ilişkin de Kurtulmuş, "Bu darbe işin son noktası. Öncesine doğru gidin, üniversite sınavındaki yolsuzluklardan alın, hakim, savcı sınavındaki yolsuzluklardan alın." dedi.

"15 Temmuz işin son noktasıdır"

HSYK seçimlerinde neredeyse Türkiye'deki yargı sisteminin yüzde 45'ini ele geçirmiş olan bir çeteden bahsedildiğini anımsatan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kadar zeki insanlar mı bunlar? Her girdikleri sınavları 100-95 puanla kazanıyorlar. Bütün bu yolsuzluklar geçmişe doğru birçok dosyanın, soruşturmanın konusu oldu. Bu soruşturmalar çerçevesinde, bu darbe teşebbüsü yokken dahi birçok dava aydınlatıldı ve insanlar görevden alındı, ilgili insanlara da cezalar verildi. Dolayısıyla zaten çok sayıda dosya devam ediyor, çok sayıda dosyada insanlar hakkında suçlar, deliller ortaya konuldu. Bu kadar yaygın bir bürokrasi ağına sahip oldukları için, ayrıca iş dünyasında, bankacılık sektöründe de çok ciddi bir ağa sahip oldukları için, sivil toplumda da çok ciddi bir ağa sahip oldukları için büyük bir cesaretle 'hadi son altın vuruşu yapalım' diyerek bunu yapmaya kalktıkları anlaşılıyor. Dolayısıyla darbe teşebbüsü, 15 Temmuz işin son noktasıdır."

"Türkiye'de İslamcı bir hükümet var, o hükümete karşı bir darbe teşebbüsü ortaya çıktı. Halk da demokrasiye karşı bir savunma içerisinde değil. Tam tersine bu İslamcı kadrolar sokaklara çıkıyorlar" diyerek Türkiye'yi başka ülkelere benzetmeye çalışanlar olduğunu söyleyen Kurtulmuş, tam tersine darbe girişiminin "kendisini dini kisve altında gizleyen ama askeri diktatörlük taraftarı olan bir grup" tarafından yapıldığının açık olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, "Bunun karşısında da AK Parti'yi, CHP'yi, MHP'yi, HDP'yi destekleyenler, siyasetle hiç ilgisi olmayan çok geniş bir kitle, demokrasiden, milli iradeden yana durdu ve bütün bu darbeci anlayışa sahip olan örgütlenmenin karşısına geçti." ifadesini kullandı.

Konunun çok iyi anlaşılmasını gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, algı operasyonlarına karşı dikkati ve uyanık olunmasını istedi.

"Milleti enayi zannetmesinler"

Darbe girişimini "bir tiyatro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahte bir darbesi, kendi diktatörlüğünü kurmak için kurduğu bir şey" gibi yorumlamaya çalışanlar olduğunun hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, "Bu sahtekarlara şunu söylemek lazım, 15 Temmuz akşamında eğer o darbe teşebbüsü gerçekleşmiş olsaydı, bugün Türkiye askeri bir diktatörlükle yönetiliyor olacaktı." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milleti enayi zannetmesinler, kendi fanusları içerisinde yaşayıp, 'nasılsa milleti rahat hipnotize etme kabiliyetimiz var, 79 milyonu hipnotize ederiz' zannetmesinler. 3-5 uyduruk sosyal medya hesabı üzerinden böyle yalanlarla millet afyonlanamaz. Çok açık bir şey var. 15 Temmuz'da bu iş başarılı olsaydı, şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı da muhtemelen öldürülmüş olacak, Başbakanı ve Bakanları öldürülmüş olacak, binlerce, onbinlerce insan hapse atılmış olacaktı. Muhtemelen Parlamento'da bugün bu demokrasi bildirisine imza atan partilerin bütün yöneticileri hapislere alınacak ve Türkiye'de çok zulümkar, gerçekten gaddar bir askeri diktatörlük son 3 gündür iktidarda olacaktı."

Darbe girişimi sırasında Ankara'da bulunduğunu ve çok zor bir gece geçirildiğini ifade eden Kurtulmuş, girişime karşı koyan birçok isimsiz kahraman olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin çok ağır bir sınavdan geçtiğine dikkati çeken Kurtulmuş, bu tür baskıların karşısında durabilmenin yolunun çok seslilik, çok farklı fikirlerin konuşulmasını sağlayacak zeminlerin oluşturulmasından geçtiğini kaydetti.

Darbe teşebbüsüne karşı meydanlarda birçok farklı görüşten insanın toplandığını belirten Kurtulmuş, vatandaşların meydanlarda AK Parti'nin mitingleri için değil demokrasi nöbeti için bir araya geldiklerini söyledi.

"Bu ortak bir demokrasi sınavıdır, Türkiye çok iyi bir sınav veriyor." ifadesini kullanan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"O adamlarda oyun bitmez, bunlarda şeytana bile pabuç bırakmayacak bir sürü oyunlar, tezgahlar vardır. Şimdi bu meydanları bölmeye çalışacaklar, bu meydanlardaki iradeyi farklılaştırmaya çalışacaklar. Asla vatandaşlarımız bu oyuna gelmesin. Bunlarda oyun bitmez, milletimiz dikkatli olsun. Meydanlar bütün partilerin ortak meydanıdır."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement