Numan Kurtulmuş'dan "Dışarıdan" Sitemi - Son Dakika
Güncel

Numan Kurtulmuş'dan "Dışarıdan" Sitemi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dışarıdan lafını da yadırgıyorum. Numan Kurtulmuş dışarıdan biri değildir" şeklinde konuştu.

29.08.2014 14:40  Güncelleme: 14:55

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, makamların hepsinin gelip geçici olduğunu belirtirken, yeni kabineyi, "Her kabine açıklanmadan önce hem isimler üzerinde hem bir takım bu şekilde kulisler olur. Herhangi bir tepki ya da hoşnutsuzluk söz konusu değil. Dışarıdan lafını da yadırgıyorum. Numan Kurtulmuş dışarıdan biri değildir" şeklinde değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni kabinde Başbakan Yardımcısı olarak görev alacak Kurtulmuş, tüm güçleriyle kollarını sıvayarak çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Kurtulmuş, "Nihayetinde şunu biliyoruz. Makamların hepsi gelip geçicidir. Hiçbirimiz bu dünyada fani değiliz. Bizlerde bu makamlarda bir müddet bulunacağız ve yaptığımız hizmetlerle hesap vereceğiz, anılacağız. Allah yaptığımız hizmetlerde hayırlı işler nasip ettirsin" dedi.

-"HERHANGİ BİR TEPKİ YA DA HOŞNUTSUZLUK SÖZ KONUSU DEĞİL"-

"Dışarıdan atamalar parti içinde rahatsızlık edebilir mi?" şeklindeki bir soru üzerine Kurtulmuş, "Kusura bakmayın ama bu tür şeyler kulislerde olur. Her kabine açıklanmadan önce hem isimler üzerinde hem bir takım bu şekilde kulisler olur. Herhangi bir tepki ya da hoşnutsuzluk söz konusu değil. Dışarıdan lafını da yadırgıyorum. Numan Kurtulmuş dışarıdan biri değildir. Burada milletin yaklaşık yüzde 50'sinin oyunu almış bir parti vardır. Bendeniz bu partinin uzun dönemdir genel başkanlık görevini yapan birisiydim. O görevde olur bu görevde olur, bu ne benim için bir şey fark ettirir. Mühim olan aynı doğrultuda yeni Türkiye kurma mücadelesinde omuz vermektir. Ben bütün milletimizin dualarını desteklerini bekliyorum" şeklinde konuştu.

-"YENİ GÖREVİMİ BEN DE TELEVİZYONLARDAN ÖĞRENDİM"-

Yeni kabinenin açıklanmasıyla kendisine verilen Başbakan Yardımcılığı görevini televizyonlardan öğrendiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Bundan sonra bir Bakanlar Kurulu toplantısı olacaktır. Şu an itibarıyla bu konularla ilgili herhangi bir bilgiye sahip değilim. Bizim için her türlü görev bu millete hizmet için Allah'ın rızası kazanmak için bir vesiledir. Asıl olan milletin rızasını kazanmaktır. Sıradan bir vatandaş olarak nasıl çalışıyorsak bulunduğumuz makamlarda da aynı şekilde çalışacağız" açıklamasında bulundu.

-"MUHALEFET BİR İŞİN NASIL OLMAYACAĞIN DEĞİL, NASIL OLACAĞINI TARİF ETSİN LÜTFEN"-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da burada yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin vatana millete hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah şu ana kadar 12 yıldan bu yana yapmış olduğumuz hizmetler daha da artacak. Hepimiz yenileneceğiz. Her birimize bu manada yeni hizmet alanları oluşacak. Önemli olan ak yüzle gelip ak yüzle ayrılmak. Bunlar şerefli onurlu görevlerdir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi süresince 14 parti birleşerek bir sinerji oluşturulmaya çalışıldığının altını çizen Bakan Yıldız, "Sonuç ortada bir partinin bölünmeye çalışmasından yararlanmaya çalışarak, bir tuğla kopartmaya çalışarak, böyle bir çalışma içerisindeler. Lütfen bir işin nasıl olmayacağını değil, nasıl olacağını tarif etsin muhalefet. O açıdan biz yolumuza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Beşir Atalay'ın yeni kabinede olmamasına ilişkin de Bakan Yıldız, "Bu konuda sayın cumhurbaşkanımız ile sayın başbakanımızın mutlaka kendileriyle bir arada verdikleri bir karardır. Bütün kararlar hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Numan Kurtulmuş'dan 'Dışarıdan' Sitemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement