Başbakan Yıldırım'dan Şehit Köy Korucularının Ailelerine Taziye Ziyareti (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım'dan Şehit Köy Korucularının Ailelerine Taziye Ziyareti (2)

Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı Gökçebulak köyü mevkisinde PKK'lı teröristlerce korucu noktalarına düzenlenen saldırıda şehit olan köy korucuları Mehmet Bakındı, Muhsin Zerek ve Engin Zerek için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

17.09.2016 15:47

Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı Gökçebulak köyü mevkisinde PKK'lı teröristlerce korucu noktalarına düzenlenen saldırıda şehit olan köy korucuları Mehmet Bakındı, Muhsin Zerek ve Engin Zerek için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Yıldırım, Gökçebulak köyünde şehitler için kurulan taziye çadırında şehit ailelerine ve köy halkına başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve başsağlığı dileklerini getirdiğini söyleyen Yıldırım, ziyaretinin sebebini, "Tek bir amacı var, 79 milyonun sizinle dayanışmasını göstermek, 79 milyon milletimizin sizinle acılarınızı paylaştığını göstermek." sözleriyle açıkladı.

Başbakan Yıldırım, terör örgütlerinin ülkeyi ve milleti bölmeye, parçalamaya ve birbirine düşürmeye asla gücünün yetmeyeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Dışarıdan, içeriden, kimden, nereden destek alırsanız alın, bunların da hesabı teker teker sorulacak. Sizin gibi çokları bu ülkeyi, bu milleti bölmeye teşebbüs etti, gayret etti. Hepsi de dersini aldı. En yakın ibret 15 Temmuz'dur. 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü neler yapmaya çalıştı, gördünüz. Milletin tankını, milletin silahını, tayyaresini, helikopterini yine milletin üzerine kurşunlar yağdırmak suretiyle alçakça bir darbe girişimine kalkıştılar. Bunlar asker değil, bunlar beyinlerini kiraya vermiş, asker kıyafeti içerisindeki teröristlerdir. Ama milletini, vatanını bayrağını seven, bu ülke için, bu topraklar için, bu bayrak için canını seve seve veren askerlerimizle bunları karıştırmayın."

Ülkenin bekası ve güvenliği için, milletin huzuru ve barışı için polis, asker ve korucuların azimle çalıştıklarının altını çizen Yıldırım, "Acımızı yüreğimize basacağız ama asla ve asla düşmanları sevindirmeyeceğiz. Dimdik duracağız. Dayanışma içinde, kardeşlik içinde birlik ve beraberliğimizi korursak aşamayacağımız hiçbir engel yok." ifadesini kullandı.

Yıldırım, şehit Muhsin Zerek'in birkaç ay önce trafik kazasında yaralanan ve tedavileri evlerinde süren eşi Nefsicihan Zerek ve oğlu Mehmet Reşat Zerek'i de evlerinde ziyaret ederek hem taziyede bulundu hem de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başbakan Yıldırım\'dan Şehit Köy Korucularının Ailelerine Taziye Ziyareti (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım'dan Şehit Köy Korucularının Ailelerine Taziye Ziyareti (2) - Son Dakika


Advertisement