Başkale'de PKK'lı Cenazesindeki Gerginlik - Son Dakika
Yerel

Başkale'de PKK'lı Cenazesindeki Gerginlik

İran sınırında bulunan cenazenin ilçe merkezine getirilmesinin ardından bir grubun başlattığı izinsiz gösteri, Başkale Belediye Başkanı Güler ve İHD Van Şube Başkanı Bayhan'ın girişimiyle sonlandırıldı.

03.07.2014 19:26

Başkale ilçesinde, İran sınırında terör örgütü PKK üyesi bir kişinin öldürüldüğünü haber alan grubun başlattığı izinsiz gösteri sona erdi.

İran askerleriyle girdiği çatışmada yaralandığı iddia edilen ve cesedi Türkiye-İran sınırında bulunan PKK üyesinin cenazesinin Başkale'ye getirilmesinin ardından örgüt yandaşları tarafından ilçede izinsiz gösteriler başlatılmış ve Van- Hakkari karayolu barikatlarla kapatılmıştı.

Van'dan Hakkari'ye dönerken göstericilerin barikat kurduğunu öğrenen Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Başkale Emniyet Müdürlüğü'ne giderek olayların yatışmasını bekledi.

Daha sonra Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Hamdi Bayhan, yolun ulaşıma açılması konusunda göstericilerle görüştü. Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse ile telefonda görüşen Güler ve Bayhan, göstericileri ikna etti.

Olayların son ermesi ve yolun yeniden ulaşıma açılmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılan Canbolat, Hakkari'ye gitti. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkale'de PKK'lı Cenazesindeki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement