Başkale'ye Ekilen 10 Ton Nohut Yeşerdi - Son Dakika
Güncel

Başkale'ye Ekilen 10 Ton Nohut Yeşerdi

Başkale Belediyesi ile Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ilçeye nisan ayında ekilen 10 ton nohut yeşerdi.

22.07.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkale Belediyesi ile Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ilçeye nisan ayında ekilen 10 ton nohut yeşerdi.

İlçenin Tepebaşı mahallesinde bulunan Yüceler mevkindeki 800 dönüm arazide ekilen 10 ton nohut, hasadı yapıldıktan sonra bir kısımının vatandaşlara dağıtılması planlanırken geri kalanının ise yeniden ekilmesi için saklanacağı belirtildi.

İlçede tarımın gelişmesine ve teşvik edilmesine hedeflenen proje sayesinde tarım arazilerinin çok verimli olduğu gözlemlendi.

Başkale Belediyesi Başkanı İhsan Güler ve yardımcısı Aynur Tarhan, belediye meclis üyeleri ve belediye personelleri ekilen nohut tarlalarını gezdi.

Güler, yaptığı açıklamada ilçenin topraklarının halkı hiçbir zaman yüzüstü bırakmayacak kadar verimli olduğunu söyledi. Nohut ekiminden sonra havanın çok yağışlı geçtiğini, bunun da nohutların daha iyi yeşermesine neden olduğunu ifade eden Güler, şunları kaydetti:

"Yağışlı geçen bahar mevsimi bizleri çok mutlu etti. Belediye olarak emek verdiğimiz tarlalarımızın bu kadar güzel yeşermesi topraklarımızın çok zengin olduğunu gösteriyor. Bu topraklar sadece bizlerden emek istiyor. Eğer gerçek anlamda ve doğru temelde emek verip topraklarımıza dönersek asla yüzüstü kalmayacağız. Umarım ektiğimiz nohutlar ilçemizde örnek alınır ve eskiden büyüklerimizin yaptığı gibi tekrar topraklarımıza döner ve onları değerlendiririz. Bu proje sayesinde 10 ton ektiğimiz nohut karşılığında 150 tona yakın ürün almayı hedefliyoruz. Alacağımız ürünü Başkale ekonomisini geliştirme adına bir kooperatif kurarak sermaye yapıp bir dahaki sene yapacağımız planlama ile bir kısmını çiftçiye tohum olarak dağıtmaktır. Amacımız nohut ekimi konusunda öncülük yapmak, bunun getireceği kısmı gelirle ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını karşılamak, ilçemizdeki öğrencilerin eğitim masrafları için burs olarak dağıtmak ve bir kısmını da Yüksekova ile Cizre'deki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkale'ye Ekilen 10 Ton Nohut Yeşerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement