Başkan Akgün'den Uygur Ailesine Müjde - Son Dakika
Güncel

Başkan Akgün'den Uygur Ailesine Müjde

Başkan Akgün\'den Uygur Ailesine Müjde

Büyükçekmece Belediyesi, Usta Tiyatro Oyuncusu Nejat Uygur için anma töreni düzenledi.

21.11.2013 15:56

Büyükçekmece Belediyesi, Usta Tiyatro Oyuncusu Nejat Uygur için anma töreni düzenledi. Törende Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik'te yapımı devam eden kültür merkezi isminin Nejat Uygur Sanat Merkezi olacağının müjdesini verdi.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta sanatçı Nejat Uygur, dün öğlen saatlerinde son yolculuğuna uğurlanmıştı. Usta sanatçı Nejat Uygur için Büyükçekmece Belediyesi, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenledi. Törene Uygur'un oğulları Behzat ve Süheyl Uygur, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yakınları ve sevenleri katıldı.

Anma töreni usta sanatçının rol aldığı oyunlardan kesitlerin sunulduğu kısa bir film gösterisi ile başladı. Nejat Uygur ile tiyatro anılarını anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "1967 yılında ilk defa Nejat Uygur ile tanıştım. Usta tiyatrocuyu ilk olarak meddah oyunuyla izledim. ve o an tiyatronun ne olduğunu anladım" dedi.

Oyunlarını Kemal Sunal'ın filmleri gibi 3-5 kere izlediğini dile getiren Başkan Hasan Akgün, "2013-2014'de yılın kadını Nejla Uygur'dur. Allah herkese böyle bir eş nasip etsin" diye konuştu. Başkan Akgün, Büyükçekmece Tepecik'te bulunan kültür merkezinin de isminin aralığın ilk haftasında Nejat Uygur Sanat Merkezi olacağını söyledi.

"NEJAT UYGUR KÜLTÜR MERKEZİ BİZLERİ SEVİNDİRDİ"

Babasının yolunda devam edeceklerini söyleyen Behzat Uygur, "Biliyoruz ki bundan sonra Türkiye'nin her yerinde Nejat usta için böyle törenler düzenlenecek. Nejat Uygur herkesin sanatçısıydı, herkesin kendinden bir parça gibi gördüğü sanatçıydı. Başkanımız sağ olsun böyle bir tören düzenledi. Yakında açılacak tiyatro salonunun isminin Nejat Uygur olacağının müjdesini vererek bizleri ve sevenlerini çok mutlu etti. Acı günlerimizde bunlar moral oluyor kendilerini teşekkür ediyoruz. Kaderde babamın anı defterine yazı yazmakta varmış" dedi.

Üzüntülerinin çok büyük olduğunu belirten Süheyl Uygur ise, "Dün Teşvikiye Camii'nde kılınan düzenlenen cenazede o muhteşem kalabalığı ve insanların Nejat Uygur sevgisini görünce acımız baya hafifledi" şeklinde konuştu.

Törenin ardından Başkan Hasan Akgün, Süheyl ve Behzat Uygur babaları için ayrılan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Akgün'den Uygur Ailesine Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement