Başkan Aşkın, Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Başkan Aşkın, Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

Başkan Aşkın, Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

Kula Belediye Başkanı ve AK Parti Kula belediye başkan adayı Selim Aşkın, köy ziyaretlerine devam ediyor.

18.02.2014 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kula Belediye Başkanı ve AK Parti Kula belediye başkan adayı Selim Aşkın, köy ziyaretlerine devam ediyor. "Gelecek Seçim İçin Değil Glecek Nesiller İçin ' sloganıyla yerel seçim çalışmalarına başlayan AK Parti Kula Belediye Başkan adayı Selim Aşkın, Ahmetli Köyünü ziyaret etti. AK Parti Kula Belediye Başkan Adayı Selim Aşkın, Büyükşehir Belediye Yasası'yla birlikte köylerin hızla kalkınacağını ve yatırımların artacağını ifade etti.

31 Mart'tan itibaren Kula'nın Zaferiye Mahallesi veya 4 Eylül mahallesi hangi hizmeti alıyorsa sizlerde o hizmeti alacaksınız diyen Aşkın, "köylülerin sorunlarını çok iyi biliyorum. AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kendi evladımız Hemşehrimiz Hüseyin Tanrıverdi ile birlikte en iyi hizmeti vereceğiz. Bugüne kadar köylere gelen yatırımlar Özel İdare'den yapılıyordu. Büyükşehir Yasası'nın uygulanmaya başlamasından sonra hem büyükşehirin hem de ilçe belediyelerinin merkezi hükümetten aldıkları bütçeler artacak. Belediyeler bu bütçelerinin en az yüzde 10'unu köylere harcamak zorunda. Yüzde 10'luk dilim alt limit, belediye başkanı isterse bunu yüzde 20, yüzde 30 olarak kullanabilir. Bu kanunda bu şekilde yazıyor" dedi.

Ziyaretlerde köylüleri dinleyen Selim Aşkın, köylülerin imar ve ruhsat konularında sorularını da yanıtladı. 31 Mart itibariyle köylerde olan bütün yapıların oldukları haliyle ruhsatlı olarak kabul edileceğini kaydeden Aşkın, "Kanun diyor ki, 'Köylerde bulunan bütün yapılar ruhsatlı kabul edilecek' Yani sizlerden herhangi bir para alınmayacak." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Aşkın, Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement