Başkan Çelik'ten 365 Gün Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Başkan Çelik'ten 365 Gün Değerlendirmesi

Başkan Çelik\'ten 365 Gün Değerlendirmesi

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 1 yıllık İcraatlarını ve 2015 hedeflerini basın mensuplarıyla paylaştı.

16.04.2015 16:11

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 1 yıllık İcraatlarını ve 2015 hedeflerini basın mensuplarıyla paylaştı. Başkan Çelik, "Hiçbir imkanımız yokken, 6 milyon borçla göreve başladık. 365 gün boyunca sıfırdan bir belediye kurmak için çalıştık. Her türlü olumsuz şartlara rağmen hizmetlerimizi hayata geçirdik. Temiz ve güler yüzlü bir belediye inşa ettik." dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaları ve 2015 hedeflerini anlattı. Saruhan Otel'de düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Süleyman Çoban, Jülide Çakır ve İsmail Önal, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, başkan danışmanları, basın mensupları ve köşe yazarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Basın Danışmanı Bilal Demir yaptı. Basını önemsediklerini belirten Demir, 1 yıl boyunca belediyenin hizmetlerini duyuran Manisa basınına teşekkür etti. Göreve geldiği gün bir hizmet binası dahi olmadığına dikkat çeken Başkan Çelik, bunu bir bahane olarak görmediklerini, sınırlı imkanlarla en kaliteli hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. 365 günü değerlendiren Başkan Çelik, "2014 yerel seçimleri sonrasında halkımızın teveccühü neticesinde yeni bir belediyenin kurucu belediye başkanlığı görevine seçildim. Bununla gurur duyuyorum. O günden bugüne dur durak bilmeden ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

"SORUNLARI YÜZDE 86 ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK"

Beyaz Masa birimi hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, "15 Ağustos 2014 tarihi itibariyle Beyaz Masa birimimizi kurduk. 30 Mart 2015 tarihinden bu yana vatandaşlarımızdan toplam 2 bin 200 şikayet ve talep aldık. Bunlardan bin 893'ünü yani yüzde 86'sını çözüme kavuşturduk. Şuan işlemde olan talep ve şikayet sayımız ise 327. Bizim görev alanımızın dışında olup da büyükşehir veya başka kurumları ilgilendiren konuları da ilgili mercilere ilettik" diye konuştu.

"BİN 200 VATANDAŞIMIZA İŞ BULDUK"

Şehzadeler Belediyesi bünyesinde istihdam masası kurduklarını belirten Başkan Çelik, "Belediye bünyemizde bir İstihdam Masası kurduk. İşverenler yatırım yapıyorlar, gerekli personel bulamıyorlar. Gençlerimiz askerden geliyor, okulunu bitiriyor iş bulamıyorlar. Bu bizim seçim vaatlerimizden birisiydi. İşverenle, iş arayanlarımızı buluşturuyoruz. Bu kapsamda İstihdam Masamıza toplamda 5 bin 700 başvuru alınmıştır. Özel sektörle yapılan görüşmeler neticesinde bin 200 vatandaşımızın istihdam edilmesine katkı sağladık" dedi.

"YOLLARI, KALDIRIMLARI YENİLEDİK"

Başkan Çelik yeni kurulan birimler, yapılan çalışmalar ve hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler vererek şunları söyledi:

"İshakpaşa Hamamı'nın restorasyon çalışmaları tamamlandı. İhtiyaç duyulan her mahallede yol, bordür ve kaldırım yenileme çalışmaları yapıldı. Mahallelerimizde bozulan yolların onarımı yapılarak toplamda 45 kilometrelik malzemeli bakım yapıldı. Yine bozulan kaldırımlar yenilenerek toplamda 16 bin 500 metrekare karo taşı döşemesi yapıldı. İlçemizdeki bazı mahallelerimizde parke taşı döşemesi yapıldı. Yapılan çalışmayla toplamda 13 bin metrekare parke taşı döşendi. 37 camimizin bakım ve onarımı yapıldı. 17 mahallede muhtarlık binalarında tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Muhtarlarımıza bilgisayar, yazıcı ve büro malzemesi desteğinde bulunduk. Cami ve okul bahçelerine 35 adet portatif branda monte ettik. Belediyemize 35 adet yeni hizmet aracı kazandırdık. Araçlarımızı yapılan görkemli bir törenle kamuoyuna tanıttık. Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni Nikah ve Çok Amaçlı Salonu'nun açılışını yaptık."

"ENGELSİZ ÇOCUK OYUN PARKI YAPACAĞIZ"

Şehzadeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, "Park, cami ve okul bahçelerimizde ihtiyaç görülen yerlere 980 adet oturma bankı yerleştirdik. Cami, okul bahçesi ve parklarda gerekli görülen yerlere 170 adet kamelya montajı yapacağız. 750 adet ayaklı çöp kovası montajı yapıldı. 40 yıllık ıhlamur ağacı kesilmeden yeri değiştirildi. Şehzadeler Belediyesi park ve bahçe şantiye ve fidanlığı kuruldu. Kurulan fidanlıkta ağaç ve yer örtücü bitkiler yetiştirilecek. Arızalı olan çocuk oyun grupları yenileri ile değiştirildi. Yeni oyun gruplarının montajı yapıldı. Ev hanımlarının spor yapabilmeleri için Bayındırlık, Kazımkarabekir, Sedat Altuntaş, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, Özgecan Aslan, Yeniköy, Yarhasanlar Mahallesi, 2310 Sokaktaki parklara spor aletlerinin montaj çalışmaları başladı. Engelsiz Çocuk Oyun Parkı Proje çalışmalarımız başladı" diye konuştu.

"GÜNLÜK 170 TON ATIK TOPLUYORUZ"

Şehzadeler Belediyesi olarak çevreye duyarlı bir hizmet anlayışı uyguladıklarını belirten Başkan Çelik, "34 araç, 250 personelle günlük 170 ton atık toplama ve temizlik hizmetlerini yürütüyoruz. Semt pazarlarının temizliği, yol süpürme araçları, toplam 650 adet yeni çöp konteyneri aldık. Bunların 115 tanesi Çevre Bakanlığımızın hibesiyle belediyemize verildi. Şuan itibariyle 3 bin 500 adet çöp konteynerimiz mevcuttur. Ayrıca bakanlık tarafından 2 adet yol süpürme aracı da belediyemize tahsis edilmiştir. Toplam 650 bin TL'lik hibe söz konusudur. Başta Manisa Milletvekilimiz Hüseyin Tanrıverdi olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bunun dışında 1 adet kaldırım süpürme aracımız ile çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte aracımızla konteynerlerimizi dezenfekte ediyoruz. Geri dönüşüm kapsamında ise 2 adet aracımızla kağıt, cam, plastik ve metal atıkları topluyoruz. 60 yeni cam kumbaramızı da Mayıs ayı içerisinde uygun yerlere yerleştireceğiz" dedi.

"ÖĞRENCİ KONUK EVİNİ HİZMETE SUNDUK"

Başkan Çelik, Belediye Kanunu'nun 75. maddesi gereğince, Şehzadeler Belediyesi öğrenci konuk evini hizmete sunduklarını söyledi. İlim Yayma Cemiyeti ile yapılan protokol kapsamında Dilşikar Mahallesi'nde 5 kat, 10 daire ve 40 öğrenci kapasiteli konuk evinde 30 öğrencinin bulunduğu belirtildi.

"BİN 100 BEBEĞİ EVİNDE ZİYARET ETTİK"

Başkan Çelik, "Hoşgeldin Bebek Projemiz ile ilçemizde yeni doğan bebeklerimizi ziyaret ederek, belediyemizin yaptırmış olduğu yeni doğan çantalarımızdan hediye ediyoruz. Ekim 2014'te başlayan proje kapsamında bin 100 aileye ziyarette bulunduk" dedi.

"MANİSA'NIN 40 YILLIK HAYALİNİN TAKİPÇİSİYİZ"

2015 yılında gerçekleştirmeyi hedeflediği projeleri anlatarak sözlerine devam eden Başkan Çelik, "Yapacağımız, takip ettiğimiz, ihaleye çıkma durumunda olan projelerimiz var. En önemlisi Spil Dağı Milli Parkı'na teleferik yapılabilmesidir. Bununla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığıyla defalarca görüşmeler yaptık. Bilindiği gibi at alanı mevkiinde ciddi bir alt yapı yatırımı yapıldı. 20 trilyon üzerinde bir yatırım söz konusu. İki otel ve teleferiğin yapılacak. Bunun için elbirliğiyle çalışıyoruz. İnanıyorum ki Yap-İşlet-Devret yöntemiyle yakında ihaleye çıkacak. Manisa'nın kırk yıllık hayalini gerçekleştirmesinin takipçisiyiz. Bu şehrimizin kalınması için son derece önemli. Bunun dışında 2+1 ve 1+1 olmak üzere 42 dağ evimiz bulunmaktadır. 39 tanesini bakanlıktan kiraladık. Nasip olursa önümüzdeki hafta içerisinde de yer teslimini de yapacağız. Bu evlerin iç dizaynlarını gerçekleştirdikten sonra kiralama işlerini belediyemiz tarafından yapılacak" şeklinde konuştu.

"MAHALLELERDE ÇOK AMAÇLI SALONLAR YAPACAĞIZ"

Mahallelerde planlanan çok amaçlı salon ve halı saha projeleriyle ilgili de bilgiler veren Başkan Çelik, "Adnan Menderes Halı Saha ve Çok Amaçlı Spor Tesisi Projesi tamamlandı şuan ihale aşamasındayız. Şehir merkezinde belediyemize ait bir halı sahamız dahi yok. Şimdi inşallah ilkini Adnan Menderes Mahallesi'nde yapacağız. Mahallelerimizde çok amaçlı salon projelerimiz var. Akpınar Mahallesinde yapılacak salon için ihale tarihi belli oldu. Çok amaçlı kültür merkezi ve düğün salonları projemiz var. Veziroğlu Mahallemizin girişindeki bir alanda proje çalışmalarımız başladı" diye konuştu.

KİRAZ ÜRETİCİLERİNE PAZARYERİ MÜJDESİ

Kiraz üreticilerine yönelik pazaryeri projesi için onay çıktığını müjdeleyen Başkan Çelik, "Sancaklıbozköy Mahallemizde Kiraz Pazarı Projemiz var. Kirazla ilgili ciddi üreticilerimiz var ama ürettiklerini satmakta sıkıntı yaşıyorlar. Pazaryeriyle ilgili başbakanlıktan onay çıktığı müjdesini de buradan ilk kez veriyorum. 130 küsür dönümlük arazinin tahsisi için talepte bulunmuştuk. Nihayetinde sonuçlandı. Bir iki hafta içerisinde de kalan prosedürleri tamamlayacağız" şeklinde konuştu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ayrıca çeşitli mahallelerde bayanlar spor merkezi ve çocuk kreşi yapılacağını; Yeniköy'de yapılması planlanan Kültür Merkezi ve Cemevi ile Karaağaçlı Mahallesi'nde düşünülen piknik ve rekreasyon alanı projeleri ihalesinin de Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.

"6 MİLYON BORÇLA GÖREVE BAŞLADIK"

Her türlü olumsuz şartlara rağmen, hiçbir bahane üretmeden hizmet ettiklerini belirten Başkan Çelik son olarak şunları söyledi:

"365 gün boyunca sıfırdan bir belediye kurmak için çalıştık. Zor şartlarda bu işlere başladık. Devir Tasfiye Komisyonu işimizi çok zorlaştırdı. Gece gündüz demeden çalıştık. Bu noktada başkan yardımcılarım başta olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma ve yanımızda olan basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kadar çalışmayı yaparken halkımızdan da hiç kopmadık. Her zaman halkla iç içe olduk. Hani birileri dedi ya 'çay simit belediyeciliği', onlar duysun diye söylüyorum; biz çok çalışıyoruz. Hiçbir imkanımız yokken, 6 milyon borçla başladık bu göreve. Ama biz hiç bahane üretmedik. Her türlü olumsuz şartlara rağmen bu kadar hizmeti hayata geçirdik. Kurucu bir belediye başkanı olmanın şerefini yaşamak bizim için son derece önemli. Günü geldiğinde biz bırakacağız, başkaları gelecek. Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektir. Biz hizmetlerimizde hakkaniyetten hiç ödün vermiyoruz. Herkese eşit hizmet götürüyoruz."

Toplantıya katılan basın mensupları ve köşe yazarları Başkan Çelik'e teşekkür ederek, yapılan hizmetleri takdirle karşıladıklarını söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çelik'ten 365 Gün Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement