Başkan Çelik'ten Kirazın Merkezi Sancaklı Bozköy'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Çelik'ten Kirazın Merkezi Sancaklı Bozköy'e Ziyaret

Başkan Çelik\'ten Kirazın Merkezi Sancaklı Bozköy\'e Ziyaret

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye’nin en önemli kiraz üretim merkezlerinden birisi olan ve hasat zamanı nedeniyle hareketli günler yaşayan Sancaklı Bozköy Mahallesini ziyaret etti.

26.05.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye'nin en önemli kiraz üretim merkezlerinden birisi olan ve hasat zamanı nedeniyle hareketli günler yaşayan Sancaklı Bozköy Mahallesini ziyaret etti.

Kiraz hasat zamanı olan Sancaklı Bozköy Mahallesini ziyaret eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e Belediye Başkan Yardımcıları Ulus Kotluca, Süleyman Çoban, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Kiraz üreticileri Birliği Kooperatif Başkanı Mustafa Kabasakal, Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Kavas, AK Parti Mahalle Başkanı Mustafa Pilav eşlik etti. Sabah kahvaltısında kiraz üreticileri ile bir araya gelen Başkan Çelik, sorunları dinledi. Sorunların çözümü noktasında en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Başkan Çelik, "Sancaklı Bozköy mahallemiz Kiraz üretimi noktasında ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Bununla birlikte bir takım sorunlarının olduğunu biliyoruz. Sürekli buraya ziyaretlerimiz oluyordu. Ancak bu sefer istedik ki tam hasat zamanı buralarda olalım hem üreticimizin, hem de tüccarımızın sorunlarını dinleyelim istedik. Burada gördüğümüz en büyük eksiklik, bir kiraz alım merkezinin olmaması. Zaten adaylık dönemimizde bu konunun çözüme kavuşturulacağını her geldiğimizde ifade etmiştim. Bu konuda Şehzadeler Belediyesi olarak en kısa sürede çalışmalara başlayarak önümüzdeki kiraz hasat sezonuna Kiraz Alım Merkezi'ni yetiştirmeyi planlıyoruz." dedi.

"KİRAZ ALIMINDAKİ KARMAŞAYI BİTİRECEĞİZ"

Sancaklı Bozköy havzasının çok verimli topraklardan oluştuğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bu bölgedeki tarım arazileri mümbit tarım arazileridir. Buralarda ne ekerseniz en iyisi yetişiyor. Diğer bir hususta özellikle meyvecilik noktasında tüm Türkiye'de adından söz ettiren kalitede meyveler yetişiyor. Gerek üzüm, gerek Şeftali, gerek erik gerek zeytin, gerekse kiraz Türkiye'de en erken bu topraklarda yetişiyor. Bu da bizim üreticilerimize daha güzel bir kazanç sağlıyor. Ürünün daha değerli olmasına neden oluyor. Kiraz alım merkezini hizmete aldıktan sonra meydanda oluşan karmaşayı da bitirip daha sakin bir kiraz alım satım dönemi olmasını sağlayacağız." dedi.

Daha sonra kiraz alımı için Türkiye'nin dört bir yanından gelen üreticileri tek, tek ziyaret eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, tüccarların yaşadığı sıkıntıları dinleyerek çözümü noktasında notlar aldı. Ziyaretler esnasında Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal'ın kiraz alım satım merkezine geçen Çelik, burada kiraz kalibre ölçümü yaparak, yurt dışına gidecek olan Kirazlar hakkında bilgiler aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çelik'ten Kirazın Merkezi Sancaklı Bozköy'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement