Başkan Çetin'den Kadir Gecesi Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başkan Çetin'den Kadir Gecesi Mesajı

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Kadir Gecesi nedeniyle yayımladığı kandil mesajında dünya mazlumları için Müslümanlara dua çağrısında bulundu.

12.07.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Kadir Gecesi nedeniyle yayımladığı kandil mesajında dünya mazlumları için Müslümanlara dua çağrısında bulundu. Mesajında dünyada mazlum halklara karşı uygulanan zulme dikkat çeken Çetin, "Günümüzde vicdanını kaybetmiş zalimlerin uyguladığı zulümler karşısında, ülkelerinden göç etmek zorunda kalan, baskıcı rejimlerin katı tutumları altında özgürlükleri elinden alınarak yaşama tutunan kardeşlerimiz için dua ederek Kadir Gecesini ihya edelim" dedi.

Kadir Gecesi Kur'an-ı Kerimin nazil olduğunu hatırlatan Çetin, mesajında şu hususlara dikkat çekti: "Kur'an'ı iyi okumak, anlamak ve yaşamak gerekiyor. Her ayeti, ahlaki dünyamıza yansıtarak geleceğimizi şekillendirmemiz lazım. Kur'anla bağımızı arttırarak, barış ve huzur içinde yaşamalıyız." Filistin, Gazze, Mısır, Suriye ve Doğu Türkistan başta olmak üzere birçok ülkede zulüm olduğunu anlatan Çetin, şunları söyledi: "Müslümanlar üzerine baskı ve şiddet uygulanıyor. Coğrafyamızda mazlumların kanı akıtılıyor, çocuklar katlediliyor. Dünya buna sessiz kalıyor, insanlık zillet içinde. Bizim dinimiz öldürmeyi değil yaşatmayı emrediyor. Biz şunu biliyoruz ki 'Bir insanı yaşatmak tüm insanlığı yaşatmak gibidir.' Zulme karşı mazlumun yanında olarak, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirerek kardeşçe yaşamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramına sağlık, afiyet ve huzur içinde erişebilmeyi Rabbim'den niyaz eder, İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ederim." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çetin'den Kadir Gecesi Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement