Başkan Doğan'a Makedonya'dan İadeyi Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Doğan'a Makedonya'dan İadeyi Ziyaret

Başkan Doğan\'a Makedonya\'dan İadeyi Ziyaret

Makedonya´nın Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret etti.

25.06.2014 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'nın Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinde Belediye Başkanı Ariyan İbrahim'e, Jupa Belediye Meclis Başkanı Lavdurim Veysel, Makedonya Kanal 3 televizyonu muhabiri Fehmi İskender, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Altintip, Lokantacılar odası 2. Başkan Bayram Yenigün, Atatürk ilkokulu müdürü Muzaffer Süleyman eşlik ederken İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Güray Oruç da ziyarette hazır bulundu.

Kocaali'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim, "Başkanımızın ülkemize yapmış olduğu ziyarete iadeyi ziyaret yapmak istedik. Bizim ülkemizden gelip Türkiye'de ve özellikle Kocaeli'de yaşayan çok sayıda vatandaşımız var" diyerek aralarındaki bağı dile getirdi. İzmit Belediyesi ile Jupa Belediyesi'nin kardeş belediye olma taleplerini Başkan Doğan'a ileten Başkan Adriyan İbrahim, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada iki ülke arasındaki güzel ilişkilerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim ve beraberindekileri İzmit'te ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Doğan, "Pişmaniye Festivalimiz sebebiyle yapmış olduğumuz ziyarette bizi çok iyi ağırladınız, çok güzel ev sahipliği yaptınız, biz çok mutlu olduk. Orası bizim evimiz gibiydi. Burası sizin eviniz. Bizim bir gözümüz bir kulağımız hep o tarafta. Biz burada bir yandan belediye hizmetlerini yaparken, biryandan da özellikle kültürel değerlerimizi yaşatmaya çalışan sivil toplum örgütleriyle çalışmalar yapıyoruz. Bunun bir örneğini geçen hafta gerçekleştirdiğimiz Helva Festivalimiz. Bu tür kültürel etkinlikler sayesinde o bölgenin geleneksel değerleri bölgemizde de yaşatılıyor. Bunsan sonraki dönemde biryandan faaliyetlerimiz devam ederken diğer yandan da ata yadigarı bölgemize destek vermeye devam edeceğiz" diyerek kendilerine çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Doğan, ziyaretin sonunda konuk başkana günün anısına İzmit Saat Kulesi maketi verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Doğan'a Makedonya'dan İadeyi Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement