Başkan Doğan'dan Muhtarlar Günü Önerisi - Son Dakika
Yerel

Başkan Doğan'dan Muhtarlar Günü Önerisi

Başkan Doğan\'dan Muhtarlar Günü Önerisi

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 26 Nisan’ın Türkiye’de muhtarlar günü olarak kutlanması önerisinde bulundu.

21.04.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 26 Nisan'ın Türkiye'de muhtarlar günü olarak kutlanması önerisinde bulundu.

Kocaeli'ndeki Muhtarlar Derneği Başkanlarıyla ortak bir basın toplantısı düzenleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Belediyesi olarak 3 yıldan beri 26 Nisan gününü Muhtarlar Günü olarak kutladıklarını belirterek, "Türkiye'de ilk kez Muhtarlar Günü'nü kutlayan belediyeyiz. Amacımız bunun Türkiye genelinde kutlanmasıdır. Mahallenin babası, anası, her şeyi olan muhtarların bir günü neden olmasın. Bu sene Kocaeli'ndeki bütün muhtarların katılımıyla bir kutlama etkinliği düzenleyeceğiz. Bu etkinlikte muhtarların sorunları konuşulup, çözüm konusunda karşılıklı görüş alış verişinde bulunulacak. 25 Nisan Cumartesi günü Antikapı'daki kutlama etkinliğimize bütün muhtarları bekliyoruz" dedi.

Göreve geldikleri 6 yıl önce Türkiye'de ilk defa Muhtar Hizmet Masası'nı kurduklarını da ifade eden Başkan Doğan, "Muhtarlar bizim için çok önemli, onlara ayrı bir değer veriyoruz. Bu uygulamamızla tüm Türkiye'ye örnek olduk. Bildiğiniz gibi İçişleri Bakanlığı, Büyükşehir Belediyelerinde Muhtarlık Daire Başkanlığı, ilçe belediyelerinde ise Muhtar Müdürlüğü kurulma zorunluluğu getirmiştir. Bizim yıllar önce faaliyete geçirdiğimiz bir uygulamanın Bakanlıkça zorunlu hale getirilmesinden gurur duyuyoruz. Haftada en az iki gün muhtarlarımızla birlikte mahallerimizi karış karış dolaşıp, vatandaşlarımızın isteklerine yerinde çözümler buluyoruz. Muhtarlarımızla güzel bir ekip olduk. Çok çalışıyoruz, güzel hizmetler yapıyoruz, şehrimiz kazanıyor, hepimiz kazanıyoruz. Türkiye'nin en modern muhtar hizmet yerlerini yapan belediye olmanın da ayrı bir sevinci içindeyiz" şeklinde konuştu.

Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş da Başkan Doğan'a muhtarlara verdiği değerden dolayı teşekkür etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Doğan'dan Muhtarlar Günü Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement