Başkan Ergün CHP Heyetini ve Muhtarları Konuk Etti - Son Dakika
Yerel

Başkan Ergün CHP Heyetini ve Muhtarları Konuk Etti

Başkan Ergün CHP Heyetini ve Muhtarları Konuk Etti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile birlikte bazı mahalle muhtarlarını makamında konuk etti.

17.09.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile birlikte bazı mahalle muhtarlarını makamında konuk etti. CHP'li Biçer, ziyareti daha önce gerçekleştirmeyi planladıklarını ancak ülke gündeminin yoğunluğu nedeniyle bir araya gelemediklerini belirterek, kendilerini kabul ettiği için Başkan Ergün'e teşekkür etti. Ziyarette mahallelerin içme suyu, alt yapı ve yolları ile ilgili sorunları da gündeme geldi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü makamında ziyaret etti. Ziyarete CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zeki Bilgin ile birlikte Cepnidere, Caferbeyli ve Söğütçük mahalle muhtarları da katıldı. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu'da yer aldı. Ziyarette ilk olarak söz alan CHP Manisa Milletvekili Biçer, ziyareti seçimden sonra yapmayı planladıklarını belirterek, "Ancak nasip bugüne oldu. Ülke gündeminin yoğunluğu nedeniyle daha önce gelemedik. Bugünkü ziyaretimizin amacı hem sizinle bayramlaşmak, hem de bizlere eşlik eden muhtarlarımızın mahallelerindeki sorunları sizlerle paylaşmaktı. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz" dedi.

ALT YAPI, İÇME SUYU VE YOL SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Ergün'e gerçekleştirdikleri ziyarette kendilerine eşlik eden Cepnidere, Caferbeyli ve Söğütçük mahallelerinin muhtarlarıyla birlikte mahallelerin içme suyu, alt yapı ve yol problemlerinden bahseden CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, sorunların çözümü noktasında Başkan Ergün ile fikir alışverişinde bulundu. Çepnidere mahallesinin girişinde bulunan kavşak ve mahallede bulunan dere yatağının ıslahı ile ilgili sıkıntısından bahseden Biçer, diğer mahallelerin de geçmiş yıllardan bu yana gelen asfalt, içme suyu ve alt yapı sorunlarından bahsetti.

ASFALT ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde ki sorunların üzerine ivedilikle gittiklerinin altını çizen Başkan Ergün, "Tabi bu noktada asfalt ihalesine çıktık. Bin 800 kilometre asfalt hedefi belirledik. Ancak seçimlerden önce başlamayalım diye itirazlar yapıldı. Her şeye rağmen ön yargılı değilim ama dört ay kaybettik. Şu an itibariyle asfaltlama çalışmaları başladı. Ekipler aynı anda birçok noktada çalışmalarını sürdürüyor. Ekim ayı sonuna kadar havalar soğumadan bin 200 kilometre asfalt yapmayı planlıyoruz. Öncelikli olarak çok kötü durumda olan yollardan başladık. İl genelinde bütün yolların asfaltlanması programımızda var. Üç yıl içerisinde asfalt dökülmeyen yol kalmayacak" dedi.

ALT YAPI VE İÇME SUYU NOKTASINDA SEFERBER OLDUK

Mahallelerin içme suyu ve alt yapı konusunda yaşadığı sıkıntıyı bildiklerini ve Büyükşehir Belediyesi MASKİ olarak bu konuda seferberlik ilan ettiklerini hatırlatan Başkan Ergün, "Özel İdare geçtiğimiz yıllarda sondaj, su pompalarının yenilenmesi ve alt yapı çalışmalarına o günün şartlarında yılda 6-7 Milyon gibi bir bütçe ayırmış. Biz bu çalışmayı her ay yapıyoruz. İnanın mahallelerdeki içme suyu depolarının durumunu gördüm ve durum içler acısıydı. Şu anda alt yapıların yenilenmesinin yanı sıra 100 tane su deposunun yenilenmesine başladık. Manisa'da il genelinde 900 mahalle var. Bütün sorunların bir anda çözülmesi zor. Bu konuda halkımızdan da anlayış bekliyoruz. Ama iki yılık süreçte asfalt, içme suyu ve kanalizasyon noktasında sorunu olan mahalle kalmayacak" şeklinde konuştu.

MUHTARLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile birlikte makamını ziyaret eden muhtarlarla da sohbet eden Başkan Ergün kendisine iletilen taleplerini dinledi. Genel Sekreter Halil Memiş ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu'na kendisine iletilen taleplerle ilgili notlar aldıran Başkan Ergün, ekiplerin ilgili noktalarda gerekli incelemeyi en kısa zamanda yapacağını ve çözülmesi gereken sorunların üzerine imkanlar doğrultusunda zaman kaybetmeden gideceklerinin sözünü verdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ergün CHP Heyetini ve Muhtarları Konuk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement