Başkan Gümrükçüoğlu, Yavru Vatan'dan Gelen Konukları Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Gümrükçüoğlu, Yavru Vatan'dan Gelen Konukları Ağırladı

Başkan Gümrükçüoğlu, Yavru Vatan\'dan Gelen Konukları Ağırladı

Trabzon'a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İskele ilçesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ve geçen yıl şampiyon olarak 2.Lige çıkma başarısını gösteren İskele Trabzonspor Kulübü yöneticileri ve futbolcuları Trabzon Belediye Başkanı Dr.

21.08.2013 10:55

Trabzon'a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İskele ilçesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ve geçen yıl şampiyon olarak 2. Lige çıkma başarısını gösteren İskele Trabzonspor Kulübü yöneticileri ve futbolcuları Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti.

Trabzon Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Turan, İskele Trabzonspor Kulüp Başkanı Mustafa Yıldız ve yönetici Ahmet Delibaş'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, Trabzon'da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Orun, 1976 yılından sonra Karadeniz'den birçok vatandaşın İskele'ye yerleştiğini kaydederek, "Şu anda iskelenin nüfusu 8 bin civarındadır. İskele merkezde 2 bine yakın Karadeniz kökenli kardeşimiz yaşamaktadır. Bunlar daha çok Maçka, Sürmene ve Çaykara'dan gelen kardeşlerimiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yapılan yerleşimler içerisinde kısa sürede en uyumlu yerleşim İskele'mizde oldu" dedi.

Orun, Karadeniz'den gelen vatandaşların kendi kültür, gelenek ve göreneklerini yaşatmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Karadeniz Kültür Derneği kurduklarını da ifade ederek, "Bu dernek ülkemizin en güçlü sivil toplum örgütüdür. Derneğin 30 bine yakın üyesi vardır. Dernek Karadeniz kültürünü yaşatmayı hedefleyen bir sivil toplum örgütü. Senenin belli günlerinde yayla şenlikleri gibi, Karadenizliler gecesi gibi etkinlikler yapmaktadır. Ayrıca İskele'de, İskele Trabzonspor Kulübü adı altında bir futbol kulübü kuruldu. Bu kulübümüz geçtiğimiz yıl kendi kümelerinde lig şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attılar" şeklinde konuştu.

Konuklarını Trabzon'dan görmekten sevinç ve onur duyduklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, bütün yürekleri ile Kıbrıslı vatandaşlarla bir ve beraber olduklarını söyledi. Gümrükçüoğlu, "Kıbrıs bizim yüreğimizde bir yıldız. Sizler orada folklorumuzla da kemençemizle de temsilcimizsiniz. Orada barış ortamında insanların hiçbiriyle düşmanlık beslemeyerek bizim medeniyet anlayışımızı temsil ediyorsunuz. Bu bakımdan sizlerle gurur duyuyoruz, iftihar ediyoruz. Trabzon olarak her zaman sizlerin yanındayız. Bundan sonraki çalışmalarınızda gerek sporda olsun, gerek barış, kardeşlik, insanlık anlayışımızın bütün dünyaya yansıtılmasında olsun gerekse Kıbrıs'mızın kendi kendine kalkınma hamlelerinde olsun her zaman destekçiniz olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İskele Trabzonspor Kulübü yönetici ve futbolcularını başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Gümrükçüoğlu, " Kıbrıs'ta İskele Trabzonspor Kulübü adıyla bizleri temsil eden sporcu ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Gençlerimize de çok güveniyoruz. İnşallah futbolda daha büyük başarılara imza atacaklar" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu Belediye Başkanı Orun ve İskele Trabzonspor Kulüp Başkanı Mustafa Yıldız'a porselen tabak, futbolculara da çeşitli hediyeler verdi. Başkan Orun ise Gümrükçüoğlu'na KKTC Bayrağı, Belediye flaması, İskele Trabzonspor Kulüp Başkanı Mustafa Yıldız da plaket vererek katkılarından dolayı teşekkür etti. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Gümrükçüoğlu, Yavru Vatan'dan Gelen Konukları Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement