Başkan Gürkan'dan Tarihi Kırkpınar'a Sponsor Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Başkan Gürkan'dan Tarihi Kırkpınar'a Sponsor Müjdesi

Başkan Gürkan\'dan Tarihi Kırkpınar\'a Sponsor Müjdesi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı stadyumun yenilenmesini gerçekleştirmek için iki kurumun talip olduğunu söyledi.

15.10.2014 15:11

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı stadyumun yenilenmesini gerçekleştirmek için iki kurumun talip olduğunu söyledi. Gürkan, "Bunlardan birisi Türk Hava Yolları, birisi de Gençlik ve Spor Bakanlığı" dedi.

Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ ve Genç İş Adamları Derneği Başkanı İsmet Açıkgöz, ortak basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkanı Recep Gürkan, toplantıda Ankara'da ziyaret ettikleri Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile yaptıkları görüşmelerin detayları ile ilgili bilgiler verdi. Gürkan, Edirne'de yapılması planlanan birçok projeyi Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun bilgisine sunduklarını ve hepsinden olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

"TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ'NİN YAPILDIĞI STADYUMU YENİLEMEK İÇİN İKİ TALİP VAR"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, beraberindeki heyet ile birlikte Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile yaptıkları görüşme sırasında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı stadyum ile ilgili de bazı gelişmeler yaşandığını aktararak, "Dün Sarayiçi'nin durumu ile ilgili de bakanla konuştuk. Bizim oradaki güreş stadyumunu yenilemek isteyen iki kurumumuz var. Tabi orası doğal sit alanı olduğu için Anıtlar Kurulu ile de ortaklaşa çalışma yürütüyoruz ama iki kurumumuz da talipli. Bunlardan birisi Türk Hava Yolları, birisi de Gençlik ve Spor Bakanlığı. Şu anda proje çalışmaları yapılıyor, alt yapı çalışmaları yapılıyor. Dün sayın Bakan'la Kırkpınar alanı Sarayiçi'nden taşınsın mı? Taşınmasın mı diye de konuştuk ve bir fikir tartışması yaptık. Sonuç olarak biliyorsunuz 1923'e kadar Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Yunanistan'ın Samora Bölgesi'nde yapılıyordu. 1923'ten bu yana da Sarayiçi'nde yapılıyor. Hepimizin ortak düşüncesi, Kırkpınar'ın 653 yıllık geleneğinin yaklaşık 560 yılı Samora'da ama 90 yılı Sarayiçi'nde dolayısıyla Sarayiçi'nde de artık gelenekselleşmiş, yerleşmiş Kırkpınar olgusu. Aynı mevcut yerinde devam etmeye karar verdik. Bence de doğrusu budur" ifadelerini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Gürkan'dan Tarihi Kırkpınar'a Sponsor Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement