Başkan Karabağ'dan Urlalı Yunan Bakan'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Karabağ'dan Urlalı Yunan Bakan'a Ziyaret

Başkan Karabağ\'dan Urlalı Yunan Bakan\'a Ziyaret

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Yunanistan’ın Selanik kentine giderek Atatürk’ün evini,Türkiye Başkonsolosluğu'nu ve Makedonya-Trakya Bakanı Georgios Orfanos’u ziyaret etti.

19.06.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Yunanistan'ın Selanik kentine giderek Atatürk'ün evini, Türkiye Başkonsolosluğu'nu ve Makedonya-Trakya Bakanı Georgios Orfanos'u ziyaret etti.

Başkan Karabağ geçtiğimiz günlerde kabine değişikliğine giden yeni Yunan Hükümetinde Makedonya-Trakya Bakanı görevini üstlenen Georgios Orfanos ile bir araya geldi. Karabağ Orfanos'a yeni görevinde başarılar diledi. Başkan Hasan Karabağ'ı makamında sıcak bir şekilde ağırlayan Bakan Orfanos, sohbet sırasında annesinin Urla doğumlu olduğunu kaydetti. Bir İzmirli olarak Urla'yı ve Bayraklı'yı kendilerine tanıtmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını kaydeden Başkan Karabağ, Bakan Orfanos'u İzmir'e davet etti. Başkan Hasan Karabağ'ın davetini memnuniyetle kabul eden Orfanos sonradan belirlenecek bir tarihte Başkan Karabağ ve Bayraklı'nın misafiri olacak.

Ziyaretin sonunda Bakan Orfanos Başkan Karabağ'a kitap hediye ederken Başkan Hasan Karabağ'da Bakana Türk lokumu hediye etti. Bayraklı'nın Selanik veya Kavala ile kardeş şehir olması konusunda işbirliği yapılacak.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ziyaretin ardından eşi Bahriye Hanım ile birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret etti. Türkiye Başkonsolosluğu Konsolos Muavini Aysun Oğuzer'in ağırladığı Başkan Karabağ, müzeye dönüştürülen Atatürk evini gezdi. Oğuzer'den yenilenen Atatürk Evi hakkında bilgi alan Karabağ, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Ulu Önderimizin doğduğu, çocukluğunun geçtiği bu evi, sokakları görmek bizim için farklı bir anlam taşıyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karabağ'dan Urlalı Yunan Bakan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement