Başkan Kocamaz Tataristan'dan Memnun Döndü - Son Dakika
Yerel

Başkan Kocamaz Tataristan'dan Memnun Döndü

Başkan Kocamaz Tataristan\'dan Memnun Döndü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tatarların milli bayramı olan ve yüzyıllardır kesintisiz kutlanan ‘Sabantuy Bayramı’na katılmak üzere gittiği Tataristan’dan memnun döndü.

24.06.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tatarların milli bayramı olan ve yüzyıllardır kesintisiz kutlanan 'Sabantuy Bayramı'na katılmak üzere gittiği Tataristan'dan memnun döndü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Kocamaz, Tataristan'ın daveti üzerine Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Ali Rıza Kibrit, Yılmaz Bekler, Bayram Saydam, Bayram Gönenler ile Özel Kalem Müdürü Hüdaverdi Aydoğdu'dan oluşan heyetle Tataristan'a gerçekleştirdiği 3 günlük resmi ziyaretini tamamlayarak Mersin'e döndü.

Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da kutlanan 'Sabantuy Bayramı'na katılan Kocamaz, kutlamalar dışında da Mersin heyetiyle birlikte bazı temaslar ve ziyaretlerde bulundu. Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov, Kazan Büyükşehir Belediye Başkanı İlsur Metşin, Aznakay Belediye Başkanı Marsel Seydullin ile Mersin'in kardeş şehri olan Nijnekamsk Belediye Başkanı Aydar Metşin ile bir araya gelen heyet, fikir alışverişinde bulundu. Kocamaz ve beraberindekiler, Kazan Devlet Üniversitesi'ni, tarihi müzesini ve Kazan Arena Stadını da gezerek incelemelerde bulundular.

Tataristan ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Kocamaz, "Değişik siyasi partilere mensup meclis üyesi arkadaşlarımız ve belediye başkanlarımız ile gerçekleştirdiğimiz Tataristan ziyaretiyle hem Tataristan'ın milli bayramı olan Sabantuy Bayramı'na katılarak onların sevincine ortak olduk hem de kardeş şehir vasıtası ile iki ülke arasında yapılabilecek ekonomik ve ticari yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Tataristan ile ortak yanlarımızın olması, iki şehir arasındaki ilişkilerin pekişmesinde çok etkili olacaktır. Tataristan'da yapmış olduğumuz inceleler ve temaslar bizleri çok memnun etti" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kocamaz Tataristan'dan Memnun Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement